Filarmonica MOLDOVA din Iași: Două seri magice de muzică la Casa de Cultură a Studenților

Într-o invitație fermecătoare adresată iubitorilor de muzică clasică din Iași și nu numai, Filarmonica MOLDOVA din Iași deschide porțile spre două seri memorabile de concerte în luna februarie. Evenimentele vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților și promit să aducă în fața publicului muzicieni de excepție și opere remarcabile. Iată ce ne rezervă agenda culturală pentru 16 și 23 februarie 2024.

Vibrantul concert vocal simfonic de vineri, 16 februarie 2024

Începând cu ora 19:00, vineri, 16 februarie, Filarmonica MOLDOVA vă invită la un concert vocal simfonic ce va încânta sufletele iubitorilor de muzică clasică. Sub bagheta dirijorului Vlad Vizireanu și a dirijorului corului, Consuela Radu-Țaga, spectatorii vor fi purtați într-o călătorie sonoră de neuitat. Solistul serii, pianistul Dragoș Cantea, va încânta publicul cu abilitățile sale virtuoase.

Programul serii cuprinde lucrări de excepție semnate de mari maeștri ai muzicii clasice. De la uvertura “Visul unei nopți de vară” și simfonia “Italiana” a lui Felix Mendelssohn Bartholdy, la creațiile impunătoare ale lui Ludwig van Beethoven – uvertura “Fidelio” și fantezia pentru pian, soliști, cor și orchestră, op.80, publicul va fi captivat de armoniile subtile și puterea emoțională a fiecărei note interpretate.

Mărețul concert simfonic de vineri, 23 februarie 2024

A doua seară de excepție, vineri, 23 februarie, va fi sub semnul măreției și al rafinamentului muzical. Dirijorul Andras Vass va conduce orchestra într-un concert simfonic ce promite să rămână în memoria ascultătorilor pentru mult timp de acum înainte. Solista Adela Liculescu, la pian, va încânta publicul cu interpretarea sa virtuoasă.

Programul acestui concert aduce în prim-plan lucrări magistrale ale lui Franz Liszt, inclusiv celebrul Concert nr.2 pentru pian și orchestră în la major, S. 125, și impresionanta Fantezie pe teme populare ungurești pentru pian și orchestră, S. 123. De asemenea, va fi prezentată în premieră absolută versiunea orchestrală a capodoperei “Fata și Moartea” a lui Schubert-Vass.

Bilete și informații suplimentare

Biletele pentru aceste evenimente extraordinare pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Filarmonicii MOLDOVA, situată pe strada “Cuza Vodă” nr.29. Pentru orice informații suplimentare sau rezervări, sunați la numărul de telefon: 0332 882 025.

Încheiem această invitație cu speranța că veți fi alături de noi în aceste seri deosebite, pentru a experimenta emoția și frumusețea muzicii clasice interpretate de artiști de talie mondială. Filarmonica MOLDOVA din Iași vă așteaptă cu brațele deschise la cele două concerte de neuitat din februarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *