Inaugurarea lucrărilor la drumul de acces pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Primarul Mihai Chirica a oficializat startul lucrărilor pentru amenajarea drumului de acces către șantierul viitorului Spital Regional de Urgență (SRU) din Iaşi. Acest proiect necesar pentru sănătatea regională marchează un pas crucial în preludiul construcției ce va revoluționa ofertele medicale în nord-estul României. Drumul temporar este esențial pentru transportul materialelor grele și evacuarea pământului excavat, garantând astfel un flux eficient și sigur pe durata întregului proiect.

Detalii tehnice și logistice ale construcției

Conform informațiilor oferite de Primărie, drumul provizoriu se va întinde pe latura nord-vestică a terenului, conectând șantierul de la Moara de Vânt cu bulevardul C.A Rosetti. Echipele de la Citadin SA sunt deja la lucru, pavând calea pentru autocamioanele care vor facilita săpăturile necesare. Acest traseu nu numai că sprijină logistic construcția, dar ar putea fi integrat și ca parte din căile permanente de acces post-finalizare, oferind o infrastructură robustă pentru viitorul complex medical.

Perspectivele primarului Mihai Chirica asupra proiectului

Într-un dialog cu agenția AGERPRES, primarul Chirica a subliniat importanța strategică a SRU, nu doar pentru Iași, ci pentru întreaga regiune. Proiectul, inițiat în 2016 și concretizat prin aprobările legale din 2017, include și alte facilități moderne cum ar fi o Sala Polivalentă, ambele parte dintr-un ambițios “Smart City District”. “Lucrăm unitar și coerent, în spiritul unui oraș inteligent și integrat, care să servească nevoile cetățenilor”, a adăugat Chirica.

Programul și detaliile execuției lucrărilor

Lucrările propriu-zise la șantier vor debuta pe 19 aprilie, cu un calendar bine structurat pentru următoarele patru luni. Firma Ness Proiect Europe va coordona organizarea șantierului, excavările și devierile necesare ale rețelelor de utilități, precum și finalizarea infrastructurii de acces. Aceste etape preliminare sunt vitale pentru asigurarea unui teren optim pregătit pentru începerea construcției efective a spitalului.

Detalii despre Spitalul Regional de Urgență Iaşi

SRU Iaşi va transforma fostul teren de 120.000 de metri pătrați într-o instituție medicală de vârf cu nouă etaje, 850 de paturi și 20 de săli de operație. Noul complex va înlocui Spitalul Județean de Urgențe ‘Sf. Spiridon’, extinzând considerabil capacitatea și facilitățile medicale din regiune. Odată finalizat, spitalul va găzdui aproximativ 3,000 de profesioniști medicali, contribuind semnificativ la îmbunătățirea standardelor de sănătate publică.

Finanțarea și impactul economic al SRU Iaşi

Proiectul, cu o durată estimată de construcție de 48 de luni, implică un buget generos de 668 milioane de euro. Acești bani vor veni din fonduri europene, împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții și bugetul de stat, subliniind o investiție majoră în capitalul social și sănătatea publică a României. Investiția reflectă nu doar un angajament local sau național, ci și unul european, demonstrând importanța crescută a Iașiului ca centru medical principal în regiune.

Proiecții pentru viitor

Inaugurarea lucrărilor de la SRU Iaşi reprezintă un moment definitoriu pentru infrastructura medicală din România, plasând Iașiul pe harta serviciilor de sănătate de înaltă calitate la nivel european. Prin acest proiect ambițios, Iași nu doar că se transformă într-un hub medical, dar stabilește și noi standarde în ceea ce privește îngrijirile de urgență și tratamentul medical avansat, promovând în același timp concepte de urbanism modern și eficiență logistică în gestionarea proiectelor de mare amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *