Impostorul chirurg estetician Matteo Politi, responsabil pentru mutilarea multor femei din România, a fost capturat în Italia

Matteo Politi, impostorul care s-a dat drept medic estetician și a înșelat nu mai puțin de 28 de femei din România, a fost reținut de autoritățile italiene în orașul Veneția, conform sursei antena3.ro. Politi, care era urmărit de forțele de ordine românești, a fost arestat în hotelul în care se afla. În luna martie, justiția română l-a condamnat în mod definitiv la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de detenție pentru delictul de fraudă și falsificare de documente.

În anul 2019, s-a dezvăluit că acest impostor efectua intervenții chirurgicale estetice, deși nu avea nici măcar studiile liceale finalizate. Există posibilitatea ca Matteo Politi să fie returnat în România pentru a-și ispăși pedeapsa.

Se pare că Politi a fost implicat în practicarea ilegală a medicinei, efectuând proceduri medicale fără a avea calificările necesare.

Conform unui comunicat oficial al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1: “În intervalul martie 2018 – 7 decembrie 2018, acuzatul a efectuat proceduri specifice domeniului chirurgiei plastice și estetice asupra a nouăsprezece paciente, în diverse clinici din capitala României, București. În aceeași perioadă, Politi a înșelat nouă victime, pretinzând că este un medic specialist în chirurgie plastică și estetică și că are dreptul de a practica medicina în România. A folosit o identitate falsă și a efectuat proceduri medicale specifice unui chirurg plastician-estetician, obținând în mod fraudulos sume de bani de la pacientele sale, care au plătit în total aproximativ 13.880 de lei și 10.150 de euro.”

Acest caz a șocat opinia publică și a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la modul în care astfel de impostori pot opera în domeniul medical fără a fi detectați. Se așteaptă ca Politi să fie adus în fața justiției pentru a răspunde pentru faptele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *