Iași sărbătorește Ziua Națională a României și sărbătorile de iarnă cu fast și strălucire, dar și cu modificări importante ale traficului

Orașul Iași se pregătește să marcheze Ziua Națională a României și să intre în atmosfera festivă a Sărbătorilor de Iarnă cu o serie de evenimente grandioase și colorate. Aceste sărbători, însă, aduc cu ele și o serie de modificări semnificative în ceea ce privește circulația în oraș, necesitând o planificare atentă din partea autorităților locale și a locuitorilor.

Manifestările de Ziua Națională: O combinație de tradiție și modernitate

Ziua Națională a României, sărbătorită în data de 1 decembrie, va fi marcată la Iași printr-o serie de evenimente care îmbină tradiția cu modernitatea. Ceremonialuri militare și religioase, masa tradițională românească și deschiderea amenajărilor specifice de iarnă sunt doar câteva dintre punctele de atracție. Primăria Municipiului Iași a organizat aceste evenimente cu grijă și atenție, dorind să ofere locuitorilor și vizitatorilor o experiență memorabilă.

Modificări importante ale traficului

Pentru a asigura buna desfășurare a acestor evenimente, Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier a implementat o serie de măsuri privind închiderea și restricționarea circulației vehiculelor. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a menține ordinea și siguranța pe parcursul manifestărilor.

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2023, mai multe artere importante ale orașului vor fi afectate de închideri temporare sau restricții de circulație. De exemplu, strada Anastasie Panu va fi închisă pentru repetiția generală a evenimentelor din 29 noiembrie, iar Piața Palatului Culturii va suferi restricții în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie pentru amplasarea gardurilor de protecție.

Retragerea cu torțe și alte atracții

Unul dintre momentele de vârf ale sărbătorilor va fi Retragerea cu torțe, programată pentru seara zilei de 1 decembrie. Acest eveniment spectaculos va necesita restricționarea circulației auto pe traseul Piața Unirii – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Palatului Culturii, între orele 17:30 și 19:30.

Orășelul copiilor și roata panoramică

În spiritul sărbătorilor de iarnă, zona intersecției dintre bulevardul Ștefan cel Mare și strada I. C. Brătianu va găzdui Orășelul Copiilor și o impresionantă roată panoramică. Aceste atracții sunt menite să aducă bucurie și distracție atât copiilor, cât și adulților, transformând centrul orașului într-un tărâm de poveste.

Măsuri suplimentare de trafic

Pentru a facilita deplasarea în oraș pe durata acestor evenimente, Poliția Municipiului Iași a avizat măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea circulației pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și pe strada I. C. Brătianu, în perioada 26 noiembrie 2023 – 10 ianuarie 2024. De asemenea, se va permite circulația auto în ambele sensuri pe strada Cuza Vodă, într-un sector specific, pentru a asigura rute ocolitoare eficiente.

Recomandări pentru locuitori și vizitatori

În contextul acestor modificări, recomandăm locuitorilor și vizitatorilor să planifice din timp deplasările în oraș, să fie atenți la semnalizările temporare și să urmeze indicațiile forțelor de ordine. De asemenea, este încurajată utilizarea mijloacelor de transport în comun sau mersul pe jos, pentru a evita aglomerația în zonele cu restricții de trafic.

Un Iași festiv și sigur

Aceste sărbători promit să transforme Iașiul într-un adevărat spectacol de lumini, culori și bucurie. Cu toate acestea, siguranța și buna organizare rămân prioritare. Măsurile de trafic implementate sunt esențiale pentru asigurarea unei experiențe plăcute și sigure pentru toți cei care aleg să participe la aceste manifestări. Iașul se pregătește să ofere locuitorilor și vizitatorilor săi o sărbătoare de neuitat, într-un cadru organizat și sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *