”Hiperbola mistică a credinței” – Un eveniment un eveniment artistic de proporții se pregătește să capteze atenția!

În inima Iașului, un eveniment artistic de proporții se pregătește să capteze atenția întregii națiuni. Sub auspiciile Primăriei Municipiului Iași și în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi, Palatul Roznovanu va fi gazda unei expoziții care promite să redefinească modul în care percepem arta și spiritualitatea. Intitulată „Hiperbola mistică a credinței”, această expoziție va fi inaugurată în data de 11 octombrie 2023, la ora 16.30.

Trei dintre cei mai renumiți artiști ieșeni, Daniel Murgu, Mircea Ștefănescu și Doru Andrii, își unesc forțele și talentele pentru a crea o experiență vizuală unică. Lucrările lor, care vor fi expuse în această perioadă specială, în preajma hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, vor explora conexiunea dintre divin și uman, între artă și credință.

Mirela Ștefănescu, o voce autorizată în lumea criticii de artă, ne oferă o perspectivă asupra acestei expoziții: „Lucrările prezentate sunt mai mult decât simple obiecte de artă. Ele reprezintă o călătorie în adâncurile sufletului uman, o explorare a eternității și a spiritualității. Prin intermediul lor, suntem invitați să reflectăm asupra sensului vieții și a căutării noastre constante către infinit.”

Este demn de menționat că acești artiști nu sunt la prima lor colaborare cu lumea artei. Toți trei sunt absolvenți ai prestigioasei Facultăți de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Cu o carieră de peste un sfert de secol pe scena artistică națională, acești artiști au lăsat o amprentă indelibilă prin participările lor la nenumărate expoziții, simpozioane și conferințe atât în țară, cât și în străinătate.

Dar aceasta nu este doar o expoziție obișnuită. Este o celebrare a artei și a spiritualității, integrată în programul celei de-a XXXII-a ediții a Sărbătorilor Iașului. Este o ocazie unică pentru locuitorii Iașului și pentru toți cei care vor vizita orașul în această perioadă să se conecteze la o lume a frumuseții, a inspirației și a transcendentei.

În concluzie, „Hiperbola mistică a credinței” nu este doar o expoziție, ci o experiență care promite să ne schimbe percepția asupra artei și a vieții însăși. Este un eveniment care nu trebuie ratat, o oportunitate de a ne reconecta cu esența noastră spirituală și de a descoperi frumusețea care se ascunde în fiecare colț al sufletului uman. Vă așteptăm cu drag să fiți parte din această călătorie extraordinară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *