Fostul lider al DGA, Cătălin Ioniță, în vizorul ANI – averea misterioasă după retragerea la vârsta de 44 de Ani!

Agenția Națională de Integritate (ANI) a dezvăluit recent o discrepanță alarmantă în privința averii acumulate de către chestorul Alexandru Cătălin Ioniță, fostul cap al Direcției Generale Anticorupție (DGA) sub egida Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Conform rapoartelor, există o diferență neexplicată de 1.157.736 Lei între bunurile acumulate și veniturile declarate de Ioniță și familia sa în timpul mandatului său public.

În lumina acestor descoperiri, ANI a alertat Comisia de Investigare a Averilor din cadrul Curții de Apel București. Scopul? Inițierea unei acțiuni de verificare a schimbărilor patrimoniale și a veniturilor obținute de Ioniță și familia sa în timpul exercitării funcției sale publice.

“Persoana evaluată a fost notificată cu privire la demararea procedurii de evaluare și i s-au comunicat drepturile sale, inclusiv dreptul de a fi asistat de un avocat și de a furniza informații relevante pentru caz”, a declarat ANI. Se pare că Ioniță nu a rămas indiferent în fața acestor acuzații, depunând un punct de vedere în cadrul dosarului, ca parte a dreptului său la apărare.

Este demn de menționat că, în august 2020, MAI a anunțat că Ioniță a fost destituit din poziția de șef al DGA, deoarece nu mai avea autorizația necesară pentru accesul la informații clasificate din partea Oficiului Registrul Național al Informațiilor Secrete de Stat. Doar o lună mai târziu, în septembrie 2020, președintele Iohannis a semnat decretul de retragere din funcție, prin pensionare, a chestorului Cătălin Ioniță.

Această dezvăluire vine ca un șoc pentru mulți, având în vedere poziția de încredere pe care Ioniță o deținea anterior. Rămâne de văzut cum se va desfășura această anchetă și ce alte surprize ne mai rezervă viitorul.

Urmărește-ne pentru mai multe actualizări despre acest subiect fierbinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *