Fiul unui fost ministru ieșean condamnat pentru corupție câștigă o licitație de 100.000 de Euro. Ce înseamnă acest lucru pentru ieșeni?

Alex Fenechiu, descendentul lui Relu Fenechiu, fost deputat și ministru la Transporturi care a primit o sentință cu executare pentru acte de corupție, a triumfat într-o licitație organizată de ApaVital. El va furniza stații de încărcare pentru vehicule electrice printr-o ofertă financiară de 507.676 de lei, adică aproape 100.000 de euro. Societatea care a câștigat licitația este Next Generation Technologies SRL, controlată de Alex Fenechiu.

ApaVital, compania de apă și canalizare a județului Iași, a inițiat această licitație ca parte a programului său anual de investiții. Obiectivele programului sunt multiple și includ reducerea poluării aerului, promovarea vehiculelor electrice și diminuarea emisiilor de poluanți. Până în prezent, ApaVital nu avea infrastructura necesară pentru a alimenta vehiculele electrice.

Stațiile de încărcare vor fi instalate în trei locații diferite: la sediile companiei din Aurel Vlaicu, Mihai Costăchescu, nr. 6 și Milcov, nr. 6. În total, vor fi furnizate cinci stații de încărcare, iar termenul pentru finalizarea acestui proiect este de cinci luni de la semnarea contractului. Garanția pentru echipamente este de cel puțin 24 de luni.

Alex Fenechiu și echipa sa sunt responsabili și pentru instruirea personalului ApaVital în utilizarea noilor stații. Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera echipamentele în mod eficient. Aceasta va include informații despre funcționalități, mentenanța de rutină și diagnosticarea problemelor.

În paralel cu această investiție, ApaVital continuă să investească în infrastructura sa. Recent, a finalizat o altă licitație pentru interconectarea rețelei de distribuție a apei din comuna Bârnova cu cea a municipiului Iași. Valoarea estimată a acestui contract este de 2.180.280 de lei, fără TVA, adică aproape 380.000 de euro. Societatea Saga Energy SRL a fost cea care a câștigat această licitație.

În ciuda acestor investiții pozitive, ApaVital a majorat recent prețul apei potabile furnizate clienților. Această decizie ridică întrebări despre modul în care compania își gestionează finanțele și dacă aceste investiții sunt într-adevăr în beneficiul comunității sau servesc altor interese.

Într-un context mai larg, câștigarea licitației de către Alex Fenechiu ridică semne de întrebare despre transparența și etica în afacerile publice, având în vedere trecutul familiei sale. Cu toate acestea, investiția în stații de încărcare pentru vehicule electrice este un pas pozitiv către un viitor mai sustenabil.

În concluzie, dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule electrice este esențială pentru un viitor mai verde, dar este la fel de important să ne asigurăm că procesele care stau la baza acestor investiții sunt transparente și etice. În acest sens, câștigarea licitației de către Alex Fenechiu ar putea fi văzută atât ca un pas înainte, cât și ca un motiv de preocupare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *