Filarmonica “MOLDOVA” din Iași: Un decembrie plin de muzică și tradiție

Într-o lume în continuă schimbare, există momente în care ne întoarcem la rădăcinile noastre, la tradiții și la muzica care ne unește. Filarmonica “MOLDOVA” din Iași ne invită în luna decembrie 2023 să ne bucurăm de o serie de concerte excepționale, care promit să aducă în inimile ascultătorilor un amestec de emoție, patriotism și bucurie.

VINERI, 01 decembrie 2023, ora 19:00 – Concert Vocal-Simfonic Dedicat Zilei Naționale a României

Ziua Națională a României este sărbătorită într-un mod cu totul special de Filarmonica “MOLDOVA”. Vineri, 01 decembrie 2023, de la ora 19:00, suntem invitați la un concert vocal-simfonic de înaltă ținută artistică. Orchestra simfonică și Corul academic “Gavriil Musicescu”, sub bagheta dirijorului Bogdan Chiroșcă, ne vor încânta cu un program festiv ce include lucrări de George Stephănescu, Vasile Spătărelu și George Enescu. Dirijorul corului, Consuela Radu-Țaga, va contribui la acest spectacol de neuitat, ce va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Iași.

VINERI, 08 decembrie 2023, ora 19:00 – Concert Simfonic

Continuând seria de evenimente muzicale, vineri, 08 decembrie 2023, orchestra simfonică a Filarmonicii “Moldova” ne va încânta cu un concert simfonic sub bagheta dirijorului Nicolò Foron. Solista serii va fi Mira Foron la vioară, care va interpreta lucrări impresionante de Dmitri Șostakovici și Serghei Rahmaninov. Acest concert promite să fie o experiență unică pentru iubitorii de muzică clasică, combinând virtuozitatea și pasiunea într-un cadru de excepție.

SÂMBĂTĂ, 09 decembrie 2023, ora 19:00 – Concert de Colinde la Atrium Palas Mall

Sărbătorile de iarnă nu ar fi complete fără tradiționalele colinde care aduc spiritul Crăciunului mai aproape de inimi. Filarmonica “MOLDOVA” ne invită sâmbătă, 09 decembrie 2023, la Atrium Palas Mall, pentru un concert de colinde susținut de membrii Corului Academic „Gavriil Musicescu”. Dirijat de Consuela Radu-Țaga și acompaniat la pian de Adina Alupei, corul va interpreta lucrări de D. G. Kiriac, I. D. Chirescu, N. Lungu și alții. Intrarea este liberă, oferind tuturor ocazia de a se bucura de muzica tradițională într-o atmosferă festivă.

Aceste concerte nu sunt doar evenimente culturale, ci și oportunități de a celebra muzica și tradițiile românești. Fiecare concert din această serie este o invitație de a ne reconecta cu rădăcinile noastre culturale și de a ne bucura de muzica care ne unește. Filarmonica “MOLDOVA” din Iași demonstrează încă o dată că muzica este un limbaj universal, capabil să aducă oamenii împreună, indiferent de vârstă sau background cultural.

Biletele pentru aceste concerte pot fi achiziționate de la Casa de bilete a instituției din strada “Cuza Vodă” nr. 29, iar în ziua concertului, ele pot fi procurate și de la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 18:00. Această serie de concerte este o ocazie unică pentru iubitorii de muzică clasică și tradițională de a experimenta performanțe de excepție și de a sărbători cultura românească în toată splendoarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *