Filarmonica “Moldova” din Iași: O săptămână de concerte excepționale

Într-o atmosferă vibrantă de cultură și muzică, Filarmonica “Moldova” din Iași își deschide porțile pentru o serie de evenimente muzicale ce promit să fie un adevărat regal pentru iubitorii de muzică clasică. Între 23 și 26 noiembrie 2023, melomanii sunt invitați să participe la trei concerte extraordinare, fiecare cu specificul său, ce vor avea loc în locații emblemă pentru orașul Iași.

Joi, 23 Noiembrie: O seară camerală de excepție

Primul eveniment, programat pentru seara de 23 noiembrie, ora 19:00, este un concert cameral susținut de Cvartetul Ad Libitum al Filarmonicii “Moldova”. Acesta va avea loc în cadrul elegant al Palatului Braunstein, un loc încărcat de istorie și cultură. Cvartetul, format din Remus Azoitei (vioară), Șerban Mereuță (vioară), Bogdan Bișoc (violă) și Filip Papa (violoncel), va fi acompaniat de invitatul special Mihai Ailenei la clarinet. Programul serii este dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart, incluzând Cvartetul în do major, KV 157, Cvartetul în sol major, KV 387 și Cvintetul cu clarinet în la major, KV 581. Această seară promite să fie o celebrare a muzicii clasice, într-o interpretare de excepție.

Vineri, 24 Noiembrie – Aniversare Max Reger 150

Pe 24 noiembrie, de la ora 19:00, scena se mută la Casa de Cultură a Studenților pentru un concert vocal-simfonic ce marchează 150 de ani de la nașterea compozitorului german Max Reger. Orchestra simfonică și Corul academic “Gavriil Musicescu”, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu și a dirijorului de cor Consuela Radu-Țaga, vor interpreta lucrări semnificative ale lui Johann Sebastian Bach și Max Reger, precum și “Tod und Verklärung” de Richard Strauss. Soliștii serii vor fi violoniștii Andrei Chirilă și Alina Tudorache. Acest concert promite să fie o experiență profundă și emoționantă, un omagiu adus muzicii simfonice și puterii ei de a transcende timpul.

Duminică, 26 Noiembrie. Magia sărbătorilor de iarnă

Ultimul concert al seriei va avea loc duminică, 26 noiembrie, de la ora 19:00, în zona Atrium a Palas Mall. Evenimentul, cu intrare liberă, este dedicat sărbătorilor de iarnă și promite să fie un moment de bucurie și comuniune. Orchestra simfonică și Corul academic “Gavriil Musicescu”, dirijate de Cristian Oroșanu și Consuela Radu-Țaga, vor interpreta cele mai frumoase lucrări specifice acestei perioade. Această seară este o invitație la visare și la celebrarea spiritului sărbătorilor, într-un cadru festiv și plin de culoare.

Un moment cultural de neuitat în inima Iașului

Această serie de concerte reprezintă nu doar un prilej de a asculta muzică de calitate, dar și o oportunitate de a redescoperi tradiția și cultura muzicală a Iașului. Filarmonica “Moldova” își reconfirmă astfel statutul de bastion al culturii clasice în regiune, oferind publicului o varietate de experiențe muzicale de neuitat.

Biletele pentru aceste concerte pot fi achiziționate de la Casa de bilete a instituției, situată pe strada “Cuza Vodă” nr. 29, iar pentru mai multe informații, publicul este invitat să sune la numărul de telefon 0332 882 025.

În concluzie, Filarmonica “Moldova” din Iași demonstrează încă o dată că muzica clasică este vie și relevantă, invitând publicul de toate vârstele să se bucure de aceste evenimente culturale de excepție. Este o ocazie unică pentru iubitorii de muzică clasică să se îmbogățească spiritual și să se reconecteze cu arta în cea mai pură formă a ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *