Filarmonica MOLDOVA din Iași: Două seri magice de concerte de Crăciun

În pragul sărbătorilor de iarnă, Filarmonica MOLDOVA din Iași își deschide porțile pentru a oferi publicului două seri de neuitat, pline de muzică și emoție. Evenimentele, programate pentru zilele de 15 și 22 decembrie 2023, promit să fie un adevărat regal muzical, aducând în fața iubitorilor de muzică clasică două concerte excepționale.

Vineri, 15 Decembrie 2023: O noapte de oratoriu bizantin

Prima seară, cea de 15 decembrie, va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Iași, începând cu ora 19:00. Acest concert vocal-simfonic, sub titlul “Oratoriul Bizantin de Crăciun – Nașterea Domnului”, este o invitație la o călătorie muzicală în spiritul tradițiilor bizantine. Orchestra simfonică și Corul academic “Gavriil Musicescu” vor fi dirijate de maestrul Adrian Morar, un nume de referință în peisajul muzical românesc.

Oratoriul, compus de Paul Constantinescu, este o lucrare profundă și emoționantă, care reușește să transmită esența spirituală a Crăciunului. Soliștii serii sunt artiști de excepție: Paul Celmare în rolul Evanghelistului, Cristina Grigoraș ca Îngerul Gavriil, Lăcrămioara Crihana în rolul Mariei și Ivan Dikusar interpretându-l pe Irod. Această seară promite să fie o experiență unică pentru toți cei prezenți, combinând măiestria vocală cu puterea orchestrației.

Vineri, 22 Decembrie 2023: Un Concert vocal-Simfonic de Crăciun

A doua seară de concert, cea de 22 decembrie, va avea loc în zona Atrium a Palas Mall, începând tot de la ora 19:00. Acest concert vocal-simfonic de Crăciun va fi un eveniment special, cu participarea extraordinară a sopranei Daniela Bucșan. Dirijat de maestrul Constantin Grigore și cu Consuela Radu-Țaga la conducerea corului, concertul promite să fie o seară magică, plină de armonii care celebrează spiritul Crăciunului.

Daniela Bucșan, cunoscută pentru vocea sa caldă și interpretările pline de emoție, va aduce pe scenă cele mai frumoase și îndrăgite melodii de Crăciun. Repertoriul va include o selecție variată de lucrări, de la cele tradiționale la compoziții contemporane, toate menite să creeze o atmosferă festivă și să aducă bucuria sărbătorilor în inimile ascultătorilor.

Un cadou muzical pentru Iași

Aceste două concerte reprezintă un cadou muzical pe care Filarmonica MOLDOVA îl oferă orașului Iași. Ele sunt o ocazie perfectă pentru locuitorii orașului și nu numai, de a se deconecta de la agitația cotidiană și de a se lăsa purtați de valurile muzicii. Fie că este vorba de profunzimea Oratoriului Bizantin sau de farmecul melodiilor de Crăciun interpretate de Daniela Bucșan, fiecare seară va fi o celebrare a muzicii și a spiritului sărbătorilor.

Biletele pentru concertul din 15 decembrie pot fi achiziționate de la Casa de bilete a instituției sau, în ziua concertului, de la Casa de Cultură a Studenților. În schimb, concertul de pe 22 decembrie este cu intrare liberă, oferind astfel o oportunitate excelentă pentru toți cei care doresc să se bucure de muzica de calitate într-un cadru festiv.

Filarmonica MOLDOVA din Iași demonstrează încă o dată că este un pilon cultural important în oraș, aducând în fața publicului evenimente de înaltă calitate artistică. Aceste două concerte de Crăciun sunt o invitație la bucurie, reflecție și comuniune prin muzică, într-o perioadă a anului dedicată speranței și luminii. Este o oportunitate unică pentru iubitorii de muzică clasică și nu numai, de a trăi momente de neuitat în preajma sărbătorilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *