Eurowings se retrage de pe Aeroportul Iași

Compania aeriană low-cost germană Eurowings a anunțat retragerea sa de pe Aeroportul Internațional Iași, la doar o lună și jumătate de la lansarea primelor sale zboruri către Dusseldorf și Stuttgart. Această decizie a fost luată din motive economice, conform declarațiilor oficialilor companiei.

Cererea scăzută de bilete, motivul principal al retragerii

Eurowings, subsidiara companiei Lufthansa, a constatat că cererea de bilete pentru rutele Iași-Dusseldorf și Iași-Stuttgart este foarte scăzută. Din această cauză, pe site-ul companiei mai sunt disponibile bilete doar pentru zborurile programate până pe data de 10 iunie. “Nu ascund faptul că suntem dezamăgiți de decizie, dar înțelegem rațiunea ei pur economică”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași, într-o postare pe Facebook.

Reacții oficiale și planuri viitoare

Directorul Aeroportului Iași, Romeo Vatră, a subliniat că decizia companiei Eurowings este dezamăgitoare, dar comprehensibilă din punct de vedere economic. Totodată, acesta a menționat că, începând din septembrie, două alte companii aeriene vor deschide noi rute din și către Iași. Animawings va opera zboruri către București cu o frecvență de nouă ori pe săptămână, iar Fly Lili va inaugura patru zboruri săptămânale către Munchen.

Impactul retragerii asupra Aeroportului Iași

Decizia Eurowings de a se retrage de pe Aeroportul Iași vine într-un moment în care aeroportul încearcă să își extindă rețeaua de destinații internaționale. Închiderea acestor rute va avea, cel mai probabil, un impact asupra planurilor de dezvoltare ale aeroportului și asupra pasagerilor care aveau în vedere aceste destinații. Cu toate acestea, introducerea de noi rute de către Animawings și Fly Lili oferă o speranță pentru redresarea rapidă a situației.

Perspectivele companiei Eurowings în România

Eurowings, fiind o subsidiară a gigantului Lufthansa, a încercat să-și extindă prezența pe piața românească, însă cererea scăzută pentru rutele din Iași a condus la această retragere prematură. Totuși, compania rămâne activă pe alte aeroporturi din România, unde cererea este suficient de mare pentru a susține operațiunile sale.

Comunicatul oficial al Aeroportului Iași

Într-un comunicat oficial, Aeroportul Iași a explicat că înțelege decizia Eurowings, dar a subliniat că va continua să lucreze pentru a atrage noi companii aeriene și a deschide noi rute. “Din septembrie, alte două companii au anunțat deschiderea de noi curse pe Iași. Animawings către București cu 9 zboruri pe săptămână și Fly Lili către Munchen, 4 zboruri pe săptămână”, a scris Romeo Vatră pe Facebook.

Comentariile pasagerilor și perspectiva viitoare

Reacțiile pasagerilor la această veste au fost mixte. Unii au exprimat dezamăgirea, în timp ce alții și-au manifestat speranța că noile rute anunțate vor acoperi nevoile de călătorie. În acest context, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pentru Aeroportul Iași și cum va reuși acesta să-și mențină și chiar să-și crească numărul de pasageri în viitor.

Planurile Aeroportului Iași pentru dezvoltare

Aeroportul Iași are planuri ambițioase pentru a deveni un hub regional important. Investițiile în infrastructură și extinderea rețelei de zboruri sunt esențiale pentru atingerea acestui obiectiv. În acest sens, colaborarea cu noi companii aeriene și deschiderea de noi rute sunt pași cruciali.

Retragerea Eurowings de pe Aeroportul Iași este un pas înapoi pentru acest aeroport, însă deschiderea de noi rute de către Animawings și Fly Lili oferă oportunități pentru redresare și creștere. Rămâne de văzut cum va naviga Aeroportul Iași această perioadă de tranziție și cum va reuși să atragă noi parteneri pentru a asigura o rețea de zboruri robustă și diversificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *