Dezmintirile oficiale care ulterior s-au dovedit minciuni. Mărturii fotografice ale dronei Rusești prăbușite pe teritoriul Român! Cum își bat joc președenția și guvernul de noi cetățenii

Într-o serie de evenimente surprinzătoare și controversate, România se confruntă cu o situație de criză după raportările despre prăbușirea unei drone rusești pe solul său. În timp ce oficialii români au fost inițial rapizi în a dezminți aceste informații, noi dovezi aduse de Ucraina ridică semne de întrebare privind exactitatea și transparența guvernului român în legătură cu acest incident.

Totul a început luni, când surse ucrainene au informat agenția de știri Reuters despre prăbușirea a două drone rusești pe teritoriul românesc lângă Dunăre. Aceste afirmații au fost ulterior consolidate de declarațiile oficiale venite din partea purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko și ale șefului diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba.

În contrast puternic, oficialii români, de la Ministerul Apărării la Ministerul de Externe și inclusiv Președintele Klaus Iohannis, au negat vehement aceste acuzații. Cu toate acestea, lumina adevărului a început să strălucească miercuri, când au apărut rapoarte potrivit cărora în Tulcea au fost descoperite fragmente ale unei drone.

Pe parcursul acestor evenimente, au avut loc o serie de declarații contradictorii care au amplificat confuzia:

  • Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, a afirmat că una dintre dronele rusești folosite într-un atac asupra portului Izmail din Ucraina s-a prăbușit pe teritoriul românesc. Nikolenko a postat pe Facebook că dronele Shahed ale Rusiei s-au prăbușit și au explodat în România.
  • Contradicția a venit din partea ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, care a negat ferm aceste rapoarte, susținând că România nu a fost amenințată militar în niciun fel de către Rusia.
  • Însă, intensificând suspansul, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a venit cu dovezi concrete sub formă de imagini, susținând că dronele rusești au lovit teritoriul României.
  • Luminița Odobescu, Ministrul de Externe al României, a susținut ferm că teritoriul țării nu a fost atins de drone sau resturi ale acestora. Ea a accentuat riscurile datorate proximității atacurilor rusești față de granițele României.
  • Președintele Iohannis a reîntărit această poziție, afirmând cu tărie că România nu a fost afectată și că țara are control total asupra teritoriului său.

Cu toate acestea, povestea a luat o întorsătură neașteptată miercuri, 6 septembrie, când Angel Tîlvăr a confirmat descoperirea unor fragmente care ar putea aparține unei drone rusești. Aceasta, fără îndoială, a adus mai multe semne de întrebare și scepticism față de modul în care oficialii români au gestionat și comunicat această criză.

În lumina acestor dezvăluiri, se așteaptă ca mai multe informații să vină la suprafață, iar cetățenii României merită claritate și transparență totală în privința acestui incident care poate avea repercusiuni semnificative asupra securității naționale. Este esențial ca oficialii să trateze această situație cu seriozitatea cuvenită și să asigure o comunicare clară și transparentă cu publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *