Descoperă secretul japonez pentru a te răcori în căldura verii: Eșarfa umedă care aduce alinare

În timpul verii toride, japonezii au o metodă inovatoare pentru a face față căldurii extreme – o “anti-esarfă” numită și “balsam japonez”. Este un truc inteligent pe care îl potrivești și tu pentru a te proteja de efectele negative ale temperaturilor ridicate.

Tradiția eșarfei albe la gât, prezentă în imprimeurile japoneze și în filmele culturii nipone, nu este doar o chestiune estetică, ci ascunde un secret ingenios pentru a răci întregul organism. Potrivit experților, în partea occipitală a capului și în zona arterei carotide există zone biologice care, când sunt răcite, contribuie la scăderea temperaturii corporale.

Pentru a pune în practică acest “balsam”, urmează pașii simpli: ia o batistă albă curată, înmoaie-o în apă rece și leag-o la gât. Poți alege și culori deschise pentru batistă, însă ține cont că tonurile închise atrag soarele și vor face ca batista să se usuce mai repede. Rezultatele sunt uimitoare, deoarece efectul de răcorire apare în doar câteva minute.

Pe lângă trucul cu batista, există și alte puncte biologic active care pot contribui la reducerea senzației de căldură. Japonezii recomandă spălarea picioarelor și a gleznelor cu apă rece după fiecare călătorie în căldură, pentru un efect revitalizant și răcoritor.

Specialiștii recomandă, de asemenea, să eviți expunerea prelungită la soare în timpul apogeului acestuia și să alegi să stai în interior pentru a evita căldura excesivă.

Un bonus interesant pentru a intensifica senzația de răcoare este să îmbibi batista în concentrat de conifere. Astfel, vei beneficia de un dublu efect, simțindu-te ca și cum ai fi în mijlocul unei păduri de conifere. Pentru un plus de relaxare și calmare a picioarelor obosite, poți aplica o loțiune specială pentru picioare, obținută din extract de conifere.

Aceste sfaturi japoneze, testate și validate prin practică, pot fi utile și în cultura noastră, mai ales în fața verilor caniculare. Răcorirea corporală într-un mod atât de simplu și accesibil poate aduce alinare multora, iar distribuirea acestor sfaturi online poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții în sezonul cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *