Cum au ajuns oficialii de top să parieze averea țării! Miniștrii, parlamentari, judecători, grefieri, polițiști, militari și alți funcționari au declarat venituri din jocuri de noroc

Într-o dezvăluire șocantă, s-a aflat că numeroși angajați din instituții publice de renume au mărturisit că au obținut venituri din jocurile de noroc. Această industrie, care acum este atent examinată de Guvern, a atras atenția datorită numărului alarmant de jucători care devin dependenți.

O analiză detaliată, bazată pe informații publice, a dezvăluit că printre cei pasionați de aceste jocuri se numără ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precum și numeroși parlamentari, polițiști, militari și angajați din diverse instituții de stat, inclusiv din Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Această instituție este responsabilă pentru verificarea legalității companiilor din această industrie.

Dar cea mai mare problemă pare să fie în rândul Poliției Române. Există cazuri în care polițiștii sunt acuzați că nu au declarat aceste venituri sau chiar că au cerut mită pentru a finanța pasiunea lor pentru jocuri.

Ministrul Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, a recunoscut că a câștigat 14.850 de lei ca “premiu” din jocuri de noroc. El a mărturisit că pariază pe echipe de fotbal din România și că a avut noroc cu echipele românești. De asemenea, a menționat că mai joacă la Loto și a câștigat și în trecut.

Dar lista nu se oprește aici. Andrei Alexandru, numit în 2022 secretar de stat în Ministerul Cercetării, Digitalizării și Inovării, a declarat că a câștigat 2.000 de lei din pariuri sportive în 2019, în timp ce soția sa a câștigat 1.500 de lei din aceeași sursă.

Un caz care a atras atenția este cel al senatorului AUR, Adrian Costea. Deși este profesor de istorie, a declarat că a câștigat 77.062 lei din jocuri de noroc în 2021. Într-un interviu, el a mărturisit că banii au fost reinvestiți în jocuri și, în cele din urmă, pierduți. A recunoscut că jocurile de noroc sunt un viciu greu și a declarat că a reușit să scape de această dependență.

Există și alți oficiali care au declarat câștiguri din jocuri de noroc. De exemplu, primarul Municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, a menționat frecvent câștiguri din pariuri sportive în ultimii ani.

Dar nu toți oficialii au fost sinceri în declarațiile lor. Edilul Ion Vizitiu din Breasta-Dolj a fost acuzat de fals în declarații pentru că nu a menționat bani câștigați din jocuri de noroc, în valoare de peste 350.000 lei.

Și lista continuă cu oficiali din diverse instituții care au declarat venituri din jocuri de noroc. De la Curtea de Conturi la Inspectoratul de Poliție Județean și chiar la Ministerul Afacerilor Interne, mulți oficiali au fost atrași de lumea jocurilor de noroc.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o reformă în domeniul jocurilor de noroc, subliniind pericolele pe care le reprezintă aceste jocuri pentru societate. El a menționat că multe persoane devin dependente și ajung să își piardă averile, familii și prieteni.

În concluzie, jocurile de noroc au devenit o problemă serioasă în România, afectând chiar și pe cei de la nivel înalt. Este esențial ca Guvernul să ia măsuri pentru a proteja cetățenii și a asigura integritatea oficialilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *