Costel Alexe: De la acuzații penale la transformarea paginii oficiale a CJ Iași în portofoliu personal

Costel Alexe, zis ”Tablagiul”, cunoscut publicului larg ca fost ministru și actual președinte al Consiliului Județean Iași, se află în centrul unor controverse care depășesc sfera politică. În ultima perioadă, Alexe a fost subiectul mai multor acuzații penale, dar și al unor critici legate de modul în care gestionează comunicarea instituțională.

Acuzații penale și procese în derulare

Printre cele mai grave acuzații care i se aduc lui Costel Alexe se numără cea legată de primirea unei mită sub formă de 22 de tone de tablă, fapt pentru care a fost trimis în judecată, conform sursei [Digi24](https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/fostul-ministru-costel-alexe-a-fost-trimis-in-judecata-in-dosarul-in-care-e-acuzat-ca-a-luat-mita-22-de-tone-de-tabla-1982517). Mai mult, DNA îl urmărește penal pentru abuz în serviciu, potrivit [Știrile ProTV](https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/costel-alexe-urmarit-penal-pentru-abuz-in-serviciu-ce-acuzatii-aduce-dna-fostului-ministru.html). Acestea sunt doar două dintre numeroasele acuzații și dosare penale care îl vizează pe președintele CJ Iași.

Pagina oficială a CJ Iași sau album personal?

Dincolo de acuzațiile de natură penală, Costel Alexe este criticat și pentru modul în care a transformat pagina oficială a Consiliului Județean Iași. Ceea ce ar trebui să fie un canal de comunicare între instituție și cetățeni a devenit, conform unor voci critice, un portofoliu personal al lui Alexe. Fotograful de serviciu pare să îl imortalizeze pe Alexe într-o manieră reminișcentă a epocii lui Nicolae Ceaușescu, cunoscut popular ca “Nea Nicu”. Această abordare a stârnit nemulțumirea multor ieșeni care consideră că pagina oficială ar trebui să reflecte activitatea instituțională, nu pe cea a unui singur individ.

Concluzie

Într-o perioadă în care transparența și integritatea sunt așteptate de la liderii politici, comportamentul lui Costel Alexe ridică semne de întrebare. Rămâne de văzut cum se vor desfășura procesele în care este implicat și dacă ieșenii îi vor acorda în continuare încrederea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *