Caracatița Niculae Niculescu- Andronic Bogdan Constantin – Cristian și Ilie Foia- Fenechiu – Constantin Iațco- Ioan Bălan – Trandafirescu Bogdan – Livadaru Cornelia Gabriela – Anton Ramona Dorel

În anul 2001, domnul Andronic Bogdan Constantin era administrator la Compex SA din Iași, cea mai mare rețea de magazine de stat. Acesta era locul unde s-au făcut cele mai grave prăduieli cu activele statului. Despre domnul Andronic probabil nu ați auzit, dar ca el există mii de alte persoane, adevărate genii ascunse în rețele, care obțin sute de milioane din afaceri cu statul și din servicii.

Cum a ajuns domnul Andronic la Comtex? Până în 1993, omul era un simplu profesor de matematică. Însă, brusc, devine inspector de specialitate la primărie. Care era specialitatea sa? Cu siguranță nu administrație, având în vedere că singura experiență pe care o avea era cea de profesor la un liceu slab cotat din Iași. Răspunsul este simplu, socrul său era Niculae Niculescu, un fost comunist foarte influent, cu relații solide cu securitatea. Acesta a devenit antreprenor după revoluție și șeful unei controversate facultăți private din Iași.

Să începem cu socrul. Niculae Niculescu a fost profesor de științe socialiste în timpul comunismului la Iași. Probabilitatea ca acesta să nu fi colaborat cu securitatea este infimă. Vă vom oferi rapid câteva exemple de doctoranzi ai domnului Niculescu pentru a înțelege contextul:

Radu Neculau Ozana Maria, fostă preparatoare la Facultatea “Petre Andrei” din Iași, unde Niculescu era rector, este apropiată de fostul șef al Consiliului Județean Iași, deputatul și, evident, multimilionarul Costel Adascalitei. Constantin Iațco, un alt doctorand al său, a fost membru al Curții de Conturi Iași, instituție care verifica modul în care se cheltuiau banii publici. Acesta avea atât ginerele, cât și fiica subordonați la Curtea de Conturi.

Relu Fenechiu, un alt doctorand al lui Niculescu, a fost lider la PNL și a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție. Miraculos, acesta susținea examenele de doctorat sub îndrumarea domnului Niculescu, în timp ce participa la ședințele unei comisii a Parlamentului României. Nu este singurul care făcea asta. Domnul Berceanu și Alina Gheorghiu sunt cunoscuți pentru performanțe similare. Nu sunt hoți, ci au abilitatea remarcabilă de a fi în două locuri în același timp.

Ioan Balan, un alt personaj controversat, parlamentar PNL de 15 ani, a terminat o școală profesională la vârsta de 28 de ani. Cu toate acestea, acum este doctor în management datorită domnului Niculescu. Acesta, care părea a fi semi-analfabet, acum deține 12 diplome universitare și postuniversitare, majoritatea obținute de la “fabrica de diplome” a domnului Niculescu.

Niculescu este cel care, în 2012, a scris un articol în care îl apăra pe Ponta în legătură cu acuzațiile de plagiat. Articolul a fost publicat, desigur, de publicația lui Dan Voiculescu, un alt personaj controversat și fost colaborator al securității, condamnat pentru tot felul de hoții.

Ginerică a domnului Niculescu a făcut parte din comisiile doctorale unde socrul era conducător de doctorate. Acest lucru pare a fi normal în țări precum Republica Democrată Congo și Zimbabwe.

Andronic Bogdan Constantin, începând cu anul 1993, în timp ce era angajat la primărie, acesta era deja înscris în anul întâi la Facultatea de Economie din Iași. În același timp, deși nu terminase facultatea de economie, era asistent universitar la o facultate privată din Iași, unde preda matematică și economie fără a avea o diplomă universitară în domeniu. Această facultate era așa cum ați ghicit condusă de Niculescu.

Din 1996 până în 2009, în CV-ul domnului Andronic, se regăsește o activitate academică impresionantă. Cu toate acestea, instituția la care preda avea o credibilitate academică comparabilă cu cea a unei academii de ceacre, horoscop și kung fu. Deși are un doctorat, înainte de a-l obține, nu a publicat niciun articol indexat în vreo publicație, altele decât cele ceea ce ar ridica suspiciuni în mod normal.

În ciuda unei cariere academice de peste 28 de ani, nu a reușit să publice niciun articol în alte reviste, cu excepția celor de la facultatea unde tatăl său vitreg era șef. Andronic nu s-a limitat doar la activitatea academică, ci a intrat și în afaceri. În prima sa firmă, a fost asociat cu Foia Cristian. Ilie Foia, ginerele lui Niculescu și fratele lui Cristian, este un multimilionar din Iași. Cristian este, de asemenea, șeful Registrului Auto Român Iași, o instituție cunoscută pentru acuzațiile de corupție.

Soția lui Ilie, fiica lui Niculescu, lucrează la Direcția de Sănătate Publică, unde este inspectoare. Este interesant de menționat că soțul ei deține unul dintre cele mai mari restaurante din Iași.

Familia Niculescu pare să pună mare preț pe cinste și onoare. Fiica domnului Niculescu a beneficiat de numeroase donații, iar majoritatea averii sale provine din acestea. Trandafirescu Bogdan, rudă cu frații Foia și căsătorit cu sora lor, a fost șeful Gărzii Financiare Iași. Deși a ocupat poziții la stat unde corupția este răspândită, toate proprietățile sale provin din moșteniri sau donații, sigur nu din mită.

În 2007, Andronic este asociat cu Livadaru Cornelia Gabriela, care în prezent este inspectoare generală la Finanțele Publice Locale Iași. Firma este acum pe numele doamnei Hutanu Daniela și beneficiază de fonduri publice nerambursabile, ajungând la sume impresionante, sute de mii de euro.

Un an mai târziu, în 2008, Andronic colaborează în afaceri cu socrul său în cadrul firmei Trans Mix SA. Această firmă este acum deținută de cumnatul său, Foia Ilie. Trans Mix SA a fost implicată într-un scandal legat de terenuri cu primăria și o vânzare a fostei Case De Căsătorii din Iași. În acest context, apare și numele domnului Cezar Caluschi, un individ apropiat domnului Vantu.

În 2009, Andronic este asociat cu Anton Ramona Dorel. Aceasta, împreună cu Anton Sorin, deține afaceri semnificative în industria farmaceutică. Este demn de menționat că și nepotul premierului Ciolacu și al domnului Grindeanu au interese mari în acest domeniu. În urma unui control al Departamentului Fiscal Antifrauda, inspectorii ANAF au descoperit achiziții fictive de medicamente de la o altă firmă a Dorelei, asociata a lui Andronic, cu rambursări ilegale de TVA de peste 1.2 milioane euro.

În 2015, Andronic apare în cadrul firmei Upgrade SRL. Această firmă a fost implicată într-un scandal major în timpul guvernării PSD – Dancilă, când a tras o mare țeapa la stat de 1.2 milioane euro. Evident acum firma e în faliment, ca doar nu e fraier să plătească datorii de peste 1.2 milioane euro. A furat și de la angajați, dar fără nici o problemă. Evident că omul e competent fiind Profesor Universitar, Secretar De Stat și e foarte capabil odată ce reprezintă statul și SRI-ul în unele dintre cele mai strategice afaceri.

Acum este director la una dintre cele mai strategice și profitabile întreprinderi unde statul este investitor majoritar. Acest individ dubios este căsătorit cu fiica unui alt individ de același calibru, fiica care este șefa la Inspecția Judiciară. Vă dați seama ce înseamnă asta? Declarațiile de avere ale lui Andronic sunt uluitoare. Acesta a ajuns la București, fiind numit Consilier la Ministerul Economiei în perioada în care Relu Fenechiu avea o influență majoră și era doctorandul socrului domnului Andronic. Prima declarație de avere arată un număr impresionant de donații de la tatăl său, incluzând un BMW X5. Prin donație primește și o casă de 500 mp, da, ați auzit bine, nu un bloc, o casă pe care a primit-o ca donație. Socrul continuă practic în fiecare an să doneze sume considerabile, mult peste 15.000 euro, deși fiica lui și soția domnului Andronic au câștigat în 2013 nu mai puțin de 342.446 RON, adică de cinci ori mai mult decât președintele țării. În 2014, fiica domnului Niculescu câștigă 382.713 RON din slujba de judecător la Inspecția Judiciară. În 2016, donațiile cresc semnificativ: 139.000 euro au fost primiți de la tatăl socru, în timp ce familia Andronic primea peste 100.000 euro de la stat, pe an, net. În 2017, pe lângă cele două salarii de Secretar de Stat și profesor universitar, Andronic mai primea din diverse surse aproape 2000 euro în fiecare lună. Aceste venituri suplimentare proveneau din locuri în general controlate de SRI. În 2019, cei doi Andronic au primit de la stat suma de 713.943 RON, adică peste 12.600 euro net pe lună. În 2019, au primit net 806.381 RON, adică peste 14.000 euro net pe lună. Asta înseamnă că noi, contribuabilii, le-am oferit familiei Andronic aproximativ 300.000 euro pe an. Acum, acest individ lucrează la Trans Gaz și, desigur, are salariul confidențial. Andronic a fost și apropiatul deputatului de Galați, Mihai Boldea, un individ cu antecedente penale, condamnat și cu multe procese în derulare.

Cum este posibil așa ceva într-un stat normal? Sigur că nu va răspunde nimeni la această întrebare, pentru că trăim într-un stat cu tendințe mafiote, unde Ciolac a ajuns la putere folosind aceeași rețetă, acum poartă pantofi de 2000 euro în timp ce se arată compătimitor față de săraci, iar la Cotroceni avem un ”preș” pe care calcă diverse persoane cu interese împotriva poporului, spre binele personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *