Cancelarul Austriei se opune aderării României la Schengen, deși majoritatea migranților ilegali vin din Ungaria

Într-o dezvoltare recentă, Austria a reiterat opoziția sa față de intrarea României în spațiul Schengen. Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a subliniat din nou preocupările legate de numărul crescut de migranți ilegali.

Într-un gest surprinzător, Nehammer a apreciat eforturile Bulgariei, vecina României, în combaterea migrației ilegale. Aceste comentarii apar într-un moment în care Austria este zguduită de un scandal major de corupție. Sebastian Kurz, fostul cancelar, este acum acuzat de corupție și de a fi dat mărturie falsă în fața legislativului. Dacă va fi condamnat, Kurz ar putea petrece până la trei ani în spatele gratiilor.

Într-o întâlnire recentă dintre Nehammer și omologul său german, Olaf Scholz, diferențele de opinie între cele două țări cu privire la extinderea spațiului Schengen au fost evidente.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat: “În ceea ce privește Bulgaria și România, suntem pregătiți să oferim sprijinul nostru. Alții, evident, au rezerve. Cu toate acestea, poziția Germaniei este fermă și am reiterat constant sprijinul nostru pentru România și Bulgaria.”

Nehammer, pe de altă parte, a subliniat că sistemul Schengen prezintă lacune. El a menționat că în anul precedent, peste 75% dintre cei 120.000 de solicitanți de azil în Austria nu au fost înregistrați corespunzător.

Într-o interacțiune cu presa, un jurnalist a evidențiat faptul că majoritatea migranților ilegali intră în Austria prin Ungaria. Nehammer a confirmat această afirmație, precizând: “Nu sunt ignorant în această privință. Aproximativ 80% dintre cei detectați în Austria și care nu sunt înregistrați vin, într-adevăr, din Ungaria.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *