Călin Donca milionarul Brașovean care s-a viralizat cu ajutorul lui Dorina Popa, acum în spatele gratilor pentru 30 de zile.

Milionarul controversat a fost arestat alături de alți doi complici într-un caz de fraudă financiară și manipulare a pieței de capital.
Într-o dezvoltare șocantă, Călin Donca, un prosper om de afaceri din Brașov, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul Brașov, care a anunțat măsura marți. Donca, care a stârnit controverse prin îndemnul adresat părinților de a-și retrage copiii din școli, a fost arestat împreună cu Ileana Buzatu și Iulia Elena Dobre. Toți trei au dreptul de a contesta decizia în termen de 48 de ore.

Detaliile scandalului financiar

Conform unui comunicat emis de DIICOT, cei trei inculpați sunt suspectați de a face parte dintr-o organizație criminală și sunt investigați pentru comiterea unor infracțiuni grave, inclusiv evaziune fiscală, delapidare și înșelăciune. Ancheta a relevat că trio-ul ar fi înregistrat operațiuni fictive în contabilitatea unor companii, cu scopul de a reduce baza de calcul a impozitului pe profit și de a majora suma TVA-ului deductibil. Aceste acțiuni au cauzat un prejudiciu de 4.346.286 de lei la bugetul consolidat al statului.

Operațiuni internaționale și lux extravagant

Mai mult, prin intermediul unor documente false, liderul grupării, presupus a fi Donca, ar fi transferat sau ar fi ordonat transferul a 8.337.746 de lei între companii deținute sau controlate de membrii organizației. Una dintre aceste companii este înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai. În plus, au fost achiziționate bunuri de lux în valoare de 340.000 USD, sume provenite din patrimoniul societății, ceea ce constituie delapidare cu consecințe foarte grave.

Manipularea pieței de capital prin monede virtuale

Dar scandalul nu se oprește aici. Membrii grupării au inițiat și un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă digitală. Din cauza lipsei de interes din partea publicului, aceștia ar fi manipulat piața de capital și ar fi indus în eroare potențialii investitori. Au fost diseminate informații false, potrivit cărora investiția în această monedă virtuală ar putea genera profituri de 100 de ori mai mari. Astfel, au reușit să obțină sume importante de bani, aproximativ 700.000 USD, conform procurorilor de combatere a criminalității organizate.

Reacții și controverse

Călin Donca, care anterior a șocat opinia publică și comunitatea academică prin sugestia de a retrage copiii din școli, se află acum în centrul unui scandal financiar de proporții. Arestarea sa ridică numeroase întrebări și stârnește dezbateri aprinse, nu doar în rândul oamenilor de afaceri, ci și în comunitatea largă.

În lumina acestor dezvăluiri, rămâne de văzut ce impact vor avea aceste acuzații asupra carierei și reputației lui Călin Donca. Cu toate acestea, un lucru este cert: cazul său a devenit un punct de discuție fierbinte și un exemplu de manual despre cum nu trebuie să se comporte un om de afaceri. Cu drept de contestație în următoarele 48 de ore, toți ochii sunt acum ațintiți asupra Tribunalului Brașov, care va decide soarta acestor inculpați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *