Bombă în politica Românească. Liderul CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant! Uite cum a căzut în plasa DNA”

Într-un reviriment neașteptat al evenimentelor, venerabilul lider al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a aflat în centrul unui scandal de proporții. Sâmbătă seara, surse din cadrul DNA au dezvăluit că Buzatu a fost surprins în timp ce primea o sumă considerabilă de bani, nu mai puțin de 1,25 milioane lei, drept mită pentru încheierea unui contract. Întregul episod s-a derulat într-un restaurant de lux, unde președintele CJ Vaslui se bucura de o cina relaxantă. Totuși, relaxarea sa a fost întreruptă brutal de apariția neașteptată a procurorilor DNA.

Dar cine este, de fapt, Dumitru Buzatu? Pentru cei care nu sunt la curent cu activitatea sa de-a lungul anilor, Buzatu a intrat în arena politică în 1992 ca deputat pe listele PDSR. După o carieră parlamentară care a durat două decenii, el a preluat frâiele Consiliului Județean Vaslui în 2012. Mai mult, în perioada 1996-2004, a fost membru al unui grup de prietenie cu națiunea insulară a Cubei.

Pe lângă cariera sa în politică, Buzatu nu a fost străin de controverse. În vremea regimului Dragnea, a atacat vehement protestatarii din Piața Victoriei folosind un limbaj acerb.

Și nu putem uita incidentul din 2020, când, în mijlocul pandemiei de coronavirus, a avut o reacție vehementă într-o ședință a CJ, opunându-se utilizării măștilor de protecție în ciuda reglementărilor și a amenințărilor de amendă.

Curiozități nu se opresc aici. În 2018, un detaliu interesant a fost descoperit la sediul CJ Vaslui. Pe holurile clădirii puteau fi văzute simboluri ale comunismului, secera și ciocanul, pe care Buzatu le-a apărat ca fiind “expresii ale realismului socialist în artă”.

Dar mai e ceva: în 2022, fiul lui Buzatu, Tudor, a fost numit într-o poziție crucială în cadrul Secretariatului General al Guvernului de premierul de atunci, Nicolae Ciucă. Aceasta nu a fost prima promovare politică a lui Tudor, fiind și în guvernul Dăncilă.

Revenind la incidentul curent, după surprinderea lui Buzatu în flagrant, au urmat percheziții la domiciliul său. Scenele tensionate de la restaurant au continuat la reședința acestuia, cu președintele CJ Vaslui în centru.

Restul lumii politice așteaptă cu sufletul la gură următorii pași ai procurorilor DNA și, inevitabil, va exista un ecou puternic în mediul politic românesc în urma acestui eveniment.

În final, întrebarea care rămâne este: Până unde se va întinde această rețea de corupție și cine va fi următorul surprins de aceasta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *