AVOCAȚII ROMÂNI ÎN RĂZBOI DESCHIS CU GUVERNUL. Supraimpozitarea profesiilor liberale, un atac la drepturile constituționale!

Într-o mișcare fără precedent, liderii Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) – Traian Briciu, Daniel Fenechiu și Flavia Teodosiu au mers să se întâlnească cu Avocatul Poporului, Renate Weber, pentru a contracara o ordonanță de urgență care amenință să zguduie până în temelii profesiile liberale din România.

Un atac la inima profesiilor liberale

La mai puțin de două săptămâni după ce Daniel Fenechiu, vicepreședintele UNBR, a tras un semnal de alarmă, reprezentanții avocaților români se mobilizează pentru a stopa o ordonanță care ar putea să îi taxeze excesiv. “Este un atac la drepturile noastre constituționale”, a declarat Fenechiu, subliniind că ordonanța ar putea fi atacată la Curtea Constituțională a României.

Cronologia revoltei

Începând cu 31 iulie, când UNBR a aflat despre proiectul de ordonanță care ar supraimpozita veniturile din activități independente, avocații au inițiat o serie de demersuri pentru a contracara această măsură. “Este o agresiune fiscală asupra profesiei noastre”, a spus Traian Briciu, președintele UNBR.

Guvernul, surd la strigătele de ajutor

În ciuda întâlnirilor cu ministrul Finanțelor Publice, Marcel-Ioan Bolos, și a memorii trimise către autorități, guvernul pare să ignore apelurile disperate ale avocaților. “Este o inechitate socială flagrantă”, a declarat Fenechiu, adăugând că măsura ar putea să genereze inflație și să afecteze accesul la servicii juridice.

Proteste și greve generale la orizont

Baroul București și alte barouri din țară au emis comunicate prin care protestează față de această măsură. “Dacă guvernul nu va negocia cu noi, suntem gata să ieșim în stradă”, a avertizat Briciu. Avocații sunt dispuși să recurgă la grevă generală, ceea ce ar putea să blocheze sistemul juridic.

Un apel la echitate și dreptate

Într-o intervenție la B1TV, Fenechiu a subliniat că măsura ar putea să aibă efecte devastatoare asupra populației. “Nu putem să afectăm grav activitatea profesiilor liberale”, a spus el, adăugând că măsura ar putea să crească costurile serviciilor juridice și să limiteze accesul la acestea.

Ultimatumul avocaților

Ieri, 25 august, va avea loc o întâlnire crucială între liderii UNBR și Avocatul Poporului, Renate Weber. “Vom discuta pe tema discriminării fiscale a categoriilor de contribuitori care realizează venituri din activități independente”, a declarat Briciu. Este un moment de cotitură în lupta pentru drepturile avocaților și, implicit, pentru drepturile tuturor românilor.

Într-o țară unde drepturile constituționale sunt adesea încălcate, avocații români se ridică în apărarea demnității și echității. Cu toate că guvernul pare să ignore strigătele lor de ajutor, avocații sunt hotărâți să lupte până la capăt. Este o bătălie pentru sufletul României, o bătălie care ar putea să redefinească ce înseamnă să fii liber-profesionist în această țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *