Avocata din Vaslui cu secrete întunecate, condamnată la închisoare cu executare. De la contrabandă în penitenciar, la accidente rutiere cu fugă de la locul faptei!

Mihaela Scafaru, o avocată cunoscută din Vaslui, a fost recent subiectul unor dezvăluiri șocante care au stârnit valuri în comunitatea juridică și nu numai. Povestea ei, plină de răsturnări de situație, a început în 2015 și a culminat cu un accident rutier controversat.

În 2015, Mihaela Scafaru a fost prinsă într-o rețea de corupție care a implicat introducerea ilegală de bunuri în penitenciar. Un deținut, Florin Rotariu, a încercat să mituiască un agent din penitenciarul Iași cu suma de 1.000 de euro pentru a permite introducerea unor obiecte interzise. Avocata, dorind să ajute, a procurat suma de la propria mamă și a achiziționat patru telefoane mobile și un încărcător Samsung, pe care le-a ascuns într-o pâine. Nu doar atât, dar a mai cumpărat și patru telefoane Nokia C5, ascunse într-un borcan, și 1,5 litri de whisky, disimulat într-o sticlă de plastic.

Însă planul lor nu a avut succes. Agentul din penitenciar, având un simț al datoriei, a alertat autoritățile competente. Atât Scafaru, cât și deținutul, au fost trimiși în judecată pentru dare de mită și introducerea de obiecte interzise în penitenciar. Rezultatul? Avocata a primit o condamnare de 2 ani și 4 luni de închisoare, dar cu suspendare.

Dar povestea nu se oprește aici. În august 2017, Mihaela Scafaru a fost din nou în centrul atenției, fiind acuzată că ar fi agresat o altă femeie în orașul Negrești. Situația a escaladat în ianuarie 2018, când avocata, aflată la volanul mașinii sale, a acroșat un bărbat aflat sub influența alcoolului. În loc să oprească și să acorde primul ajutor, Scafaru a ales să părăsească locul accidentului. Ironia sorții? S-a întors la locul faptei, dar nu pentru a ajuta victima, ci pentru a-și recupera oglinda mașinii, care se rupsese în urma impactului.

Curtea de Apel Iași nu a rămas indiferentă la aceste fapte și a decis să o condamne pe avocata din Vaslui la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este încă definitivă, dar a stârnit numeroase discuții în rândul comunității. În plus, dreptul ei de a conduce a fost suspendat pentru o perioadă de 3 ani.

Aceste evenimente ne arată cât de imprevizibilă poate fi viața și cum deciziile luate într-un moment de slăbiciune pot avea consecințe grave. Mihaela Scafaru, odată respectată în comunitatea juridică, se află acum într-o situație delicată, cu reputația și cariera în joc. Rămâne de văzut cum se va încheia această poveste și ce lecții putem învăța din ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *