Angajament ferm pentru infrastructură – Scrisoarea lui Bogdan Cojocaru către ieșeni P

BOGDAN COJOCARU

Într-o scrisoare deschisă adresată ieșenilor, Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași, a prezentat planurile sale ambițioase pentru dezvoltarea infrastructurii județului, subliniind importanța crucială a acesteia pentru creșterea economică și bunăstarea comunității. Cojocaru a promis că va lucra neobosit pentru implementarea unor proiecte majore de infrastructură care vor schimba radical peisajul transporturilor în regiune.

Autostrăzile A8 și A7 – Prioritate absolută

Bogdan Cojocaru a început prin a reitera angajamentul său total față de realizarea autostrăzilor A8 și A7, care vor transforma Iașul într-un nod central de transport. “Autostrăzile A8 și A7 reprezintă angajamentul meu non-stop pentru implementarea lor. Iașul va fi singurul județ din România cu o astfel de intersecție de autostrăzi,” a declarat Cojocaru, subliniind importanța strategică a acestor proiecte.

Pentru A7 (Ploiești – Pașcani), toate cele 13 tronsoane sunt deja în șantier, iar documentația pentru segmentele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret este în stadiu avansat. Cu o finanțare asigurată de 8 miliarde de euro, acest proiect este vital pentru conectivitatea regională. În ceea ce privește A8 (Ungheni – Iași – Tg. Mureș), Cojocaru a menționat că peste 50 km din capetele montane sunt deja în proiectare și execuție, cu alte două tronsoane scoase la licitație, finanțate prin Programul Transport al Comisiei Europene 2021-2027. Finanțarea totală pentru A8 este de 4 miliarde de euro.

Monitorizare continuă pentru respectarea termenelor

Candidatul PSD a promis că va monitoriza continuu toate fazele de implementare pentru a respecta termenele stabilite: 2026 pentru finalizarea A7 și 2030 pentru A8. “Angajamentul meu este de monitorizare continuă a tuturor fazelor de implementare, pentru a respecta ținta de finalizare a celor două autostrăzi,” a adăugat Cojocaru, subliniind determinarea sa de a duce la bun sfârșit aceste proiecte esențiale.

Parteneriat cu Ministerul Transporturilor

Cojocaru a vorbit și despre necesitatea unui parteneriat real cu Ministerul Transporturilor pentru prioritizarea și urgentarea rutelor de transport și mobilitate pe care Iașul le așteaptă de 35 de ani. În agenda sa pentru următorii patru ani, candidatul a inclus proiecte precum varianta ocolitoare a Iașului, care va conecta Miroslava, Ciurea, Bucium și Holboca cu autostrada A8, având termenul de finalizare în 2028.

Centuri ocolitoare pentru orașele din județ

Printre planurile sale se numără și realizarea centurii ocolitoare pentru Podu Iloaiei, co-finanțată din bugetul central și cel județean, cu termen de finalizare în primul semestru al anului 2026. De asemenea, centura orașului Tg. Frumos va beneficia de fonduri guvernamentale, europene, județene și un posibil credit pentru a debloca traficul în aceste zone.

“Nu mai putem permite ca șoferii care ies sau cei care vin spre Iași să stea cu orele în ambuteiajele din Podu Iloaiei și Târgu Frumos. Și nici nu mai putem accepta ca locuitorii acestor două orașe să fie sinistrați în propriile localități,” a afirmat Cojocaru.

Trenul Metropolitan – O soluție modernă pentru mobilitate

O altă prioritate pentru Cojocaru este dezvoltarea Trenului Metropolitan pe două axe prioritare: Podu Iloaiei-Gara Iași și o nouă conexiune între Socola, viitorul parc industrial Holboca, Aeroport și Aroneanu. Acest proiect, care include 44 km de cale ferată amenajată sau nou implementată, va fi finanțat prin fonduri europene din Programul Transporturi 2021-2027. “Diferența între planul PNL și cel al nostru este că ei vorbesc de 7 ani despre acest proiect, fără să facă nimic, în timp ce noi îl vom implementa în 4 ani,” a subliniat Cojocaru.

Modernizarea drumurilor județene

Pe lângă proiectele majore de infrastructură, Cojocaru a promis continuarea campaniei de modernizare a drumurilor județene, inițiată de administrația PSD a CJ Iași în mandatul 2016-2020. O rețea de șosele rutiere moderne este esențială pentru conectivitatea și mobilitatea tuturor localităților, indiferent de poziționarea lor pe hartă.

“Vom continua ampla campanie de modernizare a drumurilor județene. O rețea de șosele rutiere moderne reprezintă primul pas pentru conectivitate și mobilitate, pentru dezvoltarea economică a tuturor localităților,” a concluzionat Cojocaru.

Viziunea unui Iași modern și conectat

Bogdan Cojocaru și-a prezentat viziunea pentru un Iași modern și conectat printr-o infrastructură de transport bine dezvoltată. Angajamentele sale ferme și planurile detaliate subliniază importanța crucială a infrastructurii pentru dezvoltarea economică și bunăstarea comunității. Scrisoarea adresată ieșenilor este o promisiune de a lucra neobosit pentru transformarea județului Iași într-un nod central de transport și dezvoltare economică în România.

CMF 21240002

Executat de SC NEW MEDIA CONSULTING SRL la comanda PSD Iași, CMF: 21240002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *