Amânare în cazul fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu

Decizia privind arestul preventiv, așteptată miercuri

Tribunalul Vaslui a amânat, pentru ziua de miercuri, luarea unei decizii în legătură cu prelungirea arestului preventiv în cazul lui Dumitru Buzatu, fostul lider al PSD Vaslui, acuzat de luare de mită. Această amânare vine în contextul în care, pe 23 septembrie, tribunalul a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile împotriva lui Buzatu, decizie contestată de acesta.

Conform informațiilor, magistrații Curții de Apel Iași au respins contestația depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu, menținând astfel decizia inițială de arestare preventivă. Acest caz a atras atenția opiniei publice și a mass-media datorită naturii infracțiunii și a implicațiilor sale în sfera politică locală.

Dumitru Buzatu a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 1,25 milioane de lei, bani considerați a fi mită pentru a favoriza o anumită firmă în obținerea unui contract. Suma menționată a fost găsită de anchetatori în portbagajul mașinii lui Buzatu, după ce acesta ar fi primit-o într-un restaurant local.

Anchetatorii DNA au precizat că, în perioada 8 mai – 7 septembrie, Buzatu ar fi cerut un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică, contract încheiat între un om de afaceri (martor în cauză) și Consiliul Județean Vaslui. Contractul respectiv avea ca scop reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui. Se pare că această sumă era necesară pentru a asigura derularea contractului în condiții optime, inclusiv pentru plata facturilor.

Situația lui Dumitru Buzatu rămâne în atenția publicului și a autorităților, iar decizia care va fi luată miercuri este așteptată cu interes, având potențialul de a influența nu doar viitorul personal al lui Buzatu, dar și percepția publică asupra corupției în administrația locală. Acest caz subliniază, de asemenea, eforturile continue ale autorităților de a combate corupția la nivel înalt în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *