Alertă Mondială: Kim Jong-un face mișcări șocante în Coreea de Nord!

Într-o veste surprinzătoare, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a luat măsuri drastice, destituind comandantul suprem al forțelor armate. Mai mult, el a solicitat accelerarea pregătirilor pentru un posibil conflict, majorarea producției de armament și multiplicarea manevrelor militare, potrivit surselor media de stat, preluate de The Guardian și transmise de News.ro.

Conform informațiilor furnizate de agenția de presă KCNA, comandantul suprem, Pak Su-il, a fost înlocuit cu generalul Ri Yong-gil. Cu toate acestea, nu au fost oferite mai multe detalii despre această schimbare. Se pare că Ri, care deține funcția de ministru al Apărării, ar putea continua să își exercite atribuțiile în această poziție.

Aceste schimbări radicale au fost anunțate în cadrul unei reuniuni a Comisiei militare centrale a partidului condus de Kim. În plus, liderul nord-coreean a vizitat recent fabrici de producție de armament, unde a insistat pe creșterea producției de propulsoare pentru rachete, artilerie și alte tipuri de armament. Kim a subliniat și necesitatea desfășurării unui număr mai mare de exerciții militare pentru a asigura eficiența noilor echipamente și armamente, menținând forțele sale într-o stare constantă de alertă.

Se pare că Phenianul se pregătește să organizeze o paradă impresionantă a forțelor sale pe 9 septembrie, pentru a sărbători 75 de ani de la înființarea republicii. Acest eveniment a fost, de asemenea, discutat în cadrul reuniunii menționate anterior.

Este demn de menționat că Coreea de Nord dispune de numeroase unități paramilitare, utilizate pentru a-și întări capacitățile militare.

Într-o notă conexă, săptămâna trecută, Kim a inspectat diverse fabrici de armament esențiale din țara sa, inclusiv facilități care produc propulsoare pentru rachete de croazieră. Acesta a subliniat necesitatea unei producții crescute de armament.

Aceste vizite au avut loc la scurt timp după ce Kim a fost prezent la o paradă militară grandioasă, alături de oficiali din Rusia și China, unde au fost prezentate cele mai recente inovații în materie de armament ale Coreei de Nord, incluzând rachete balistice intercontinentale și drone de recunoaștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *