Alertă Maximă! Capitala și opt județe în cuțitele caniculei cu încălzire între 40-42 grade

Orașul București și opt județe vor fi miercuri în ghearele unei alerte de gradul maxim de caniculă și disconfort termic extrem, cu temperaturi care se așteaptă să atingă 40-42 de grade, conform datelor oferite de Administrația Națională de Meteorologie.

Județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomița, Brăila, Galați, precum și vestul județului Constanța și municipiul București se vor confrunta cu o explozie termică la niveluri maxime de 40-42 de grade, rezultând un disconfort termic extrem de intens.

În plus, ANM a transmis o alertă de cod portocaliu de caniculă și disconfort termic intensificat pentru sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei, unde se așteaptă la temperaturi maxime de 37-39 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va trece pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii subliniază că miercuri valul de căldură și canicula vor persista în partea de sud-est a țării. Codul galben va fi în vigoare în nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral, unde disconfortul termic va fi înălțat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 și 37 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *