Alertă diplomatică la Iași! Consulul onorific al Madagascarului, prădat de un cunoscut cleptoman! iPhone XS Max, recuperat de un tânăr erou!

Se adună undele de șoc în inima Moldovei, după ce reputatul Romain René Marco Schall-Schwertz, consulul onorific al exoticului Madagascar și cunoscut membru al comunității francofone, a fost victima unui jaf neobișnuit într-un supermarket Profi.

Pe data de 2 mai 2020, în lumina amiezii, în timp ce Schall-Schwertz se afla în magazinul Profi, cu lista de cumpărături pe luxosul său iPhone XS Max, a căzut victima unui duo de hoți neobrăzat. Codrin Lițcăneanu, cunoscut de oamenii legii pentru antecedentele sale, și tovarășa sa, B.F.S., au pus în practică o diversiune ingenioasă pentru a-l deposeda pe consul de prețiosul său telefon, evaluat la aproximativ 8.000 de lei.

Cu un tatuaj distinctiv care îl reprezenta pe el ținând de mână un copil, Lițcăneanu a reușit să ușureze buzunarul consulului fără a atrage atenția, reușind să părăsească scena crimei fără a fi surprins.

Însă, păcăleala a durat doar câteva minute, consulul realizând curând că telefonul său dispăruse. Într-o întorsătură incredibilă a evenimentelor, telefonul a fost recuperat de un copil misterios, care a restituit telefonul consulului.

După ce au fost prinși, hoții au fost aduși în fața justiției. În ciuda trecutului său criminal, Lițcăneanu a reușit să scape cu o condamnare suspendată de un an, judecătorii susținând că o nouă detenție nu ar fi productivă.

Această dramă în cadrul diplomatic a atras atenția publicului, iar decizia justiției a fost întâmpinată cu o varietate de reacții. Sentința încă poate fi contestată, astfel încât povestea incredibilă a consulului și a hoțului ieșean este departe de a se încheia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *