Adrian Mititelu anunţă momentul de cotitură pentru FCU Craiova: Schimbarea numelui echipei conform deciziei Curții de Apel Timișoara

FCU Craiova se află în mijlocul unei perioade tumultuoase, iar ultimele săptămâni au fost marcate de controverse legate de numele echipei. Cu toate acestea, Adrian Mititelu, şeful oltenilor, a luat o hotărâre definitivă şi a respectat decizia instanţei.

Într-un anunț oficial publicat pe pagina sa de Facebook, Mititelu a confirmat că pe 19 iulie a fost înregistrată noua denumire a echipei: „FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA”. Aceasta înlocuiește vechea denumire „U Craiova 1948 SA”, care a fost schimbată ca urmare a unei decizii judecătorești pronunțate de Curtea de Apel Timișoara.

În urma acestui anunț, numele echipei a devenit clar și au fost liniştite speculaţiile privind o posibilă schimbare a numelui în „Oltenia Craiova”, idee inițială sugerată de Mititelu, dar ulterior abandonată.

Decizia instanței a fost un moment crucial în istoria clubului, deoarece a avut impact asupra palmaresului. Potrivit hotărârii Curții de Apel Timișoara, palmaresul istoric al echipei, până la data de 31 ianuarie 1991, aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, condus de Badea Pavel. În schimb, palmaresul echipei FCU Craiova, începând cu data de 1 februarie 1991 și până în prezent, rămâne în patrimoniul clubului condus de Adrian Mititelu.

Această decizie a fost primită cu dezamăgire de către reprezentanții FCU Craiova, care au catalogat-o ca fiind “nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă”. Cu toate acestea, au afirmat că vor respecta hotărârea instanței și că vor face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Un alt aspect important pe care clubul trebuie să-l rezolve este modificarea siglei, în conformitate cu noua denumire. Mititelu a declarat că acest proces poate dura aproximativ 2-3 luni sau chiar mai mult, dar speră să păstreze elementele definitorii ale siglei curente, cu un leu, fie în forma actuală, fie sub o altă formă.

Pe lângă schimbarea numelui și a siglei, clubul FCU Craiova trebuie să se concentreze și pe abordarea în teren a viitoarelor competiții. Decizia Curții de Apel Timișoara poate reprezenta un punct de cotitură pentru echipă, iar fanii sunt cu siguranță interesați să vadă cum va evolua echipa în următoarea perioadă.

Astfel, în ciuda provocărilor recente, FCU Craiova trebuie să rămână concentrată pe viitor și să își definească cu claritate obiectivele pentru a-și menține prestigiul și succesul în fotbalul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *