Prima pagină » Iasi in fiecare pagina » Cea mai bună sursă de proteine pentru românii care țin Postul Crăciunului. Înlocuiește cu succes carnea

Cea mai bună sursă de proteine pentru românii care țin Postul Crăciunului. Înlocuiește cu succes carnea

by Salut Iasi


Odată cu începutul Postului Crăciunului pe 14 noiembrie, mulți români se întreabă cum să-și mențină aportul de proteine fără carne, lactate sau ouă. Nutriționiștii susțin că, departe de a fi deficitare, dietele bazate pe plante pot oferi toate proteinele necesare, dacă mesele sunt variate și bine planificate.Specialiștii recomandă includerea leguminoaselor, produselor din soia, cerealelor integrale și a nucilor și semințelor în meniul zilnic. Aceste alimente nu doar că furnizează proteine, dar au și beneficii suplimentare pentru sănătate, notează Medical Journal of Australia. Reduc riscul bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutății și sprijină digestia datorită fibrelor și antioxidanților.Alimente recomandate în Postul CrăciunuluiCele mai bune surse vegetale de proteine sunt:Leguminoase: năut, linte, fasole, mazăre, soiaProduse din soia: tofu, tempeh, lapte și iaurt de soiaCereale integrale: ovăz, quinoa, amaranth, hrișcă, orez brunNuci și semințe: migdale, caju, nuci, semințe de floarea-soarelui, dovleac, chiaLegume proteice: broccoli, spanac, varză de Bruxelles, ciuperciUn mit des întâlnit este că proteinele vegetale trebuie combinate la aceeași masă pentru a fi „complete”.Experții explică că organismul stochează aminoacizii pe parcursul zilei, astfel încât aportul total de proteine se poate realiza fără combinări stricte.Cercetările arată că înlocuirea proteinelor de origine animală cu cele vegetale nu este doar o opțiune etică sau religioasă, ci și una benefică pentru sănătate.Persoanele care aleg mai multe surse vegetale de proteine pot reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare, obezitate, diabet de tip 2 și chiar anumite tipuri de cancer.

Ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu