Zăpada închide școlile din județul Iași

Viscolul închide școlile din Iași

Toate școlile din județul Iași își suspendă astăzi activitatea, în urma unei decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași. Această măsură excepțională vine ca răspuns la condițiile meteorologice severe – ninsori abundente și viscol puternic – care afectează regiunea.

Planuri de recuperare a cursurilor

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Iași, Luciana Antoci, a anunțat că fiecare unitate de învățământ va stabili propriul program pentru recuperarea cursurilor pierdute. Această abordare flexibilă permite școlilor să se adapteze la nevoile specifice ale elevilor și cadrelor didactice.

UPDATE: Numărul școlilor afectate crește

Până în prezent, peste 30 de unități de învățământ din județul Iași, inclusiv două școli din municipiul reședință de județ, au confirmat suspendarea activității pentru ziua de marți, 9 ianuarie. Printre acestea se numără Liceul de Informatică și Colegiul Tehnic Ioan C. Ștefănescu din Iași, precum și școli din comunele Ciurea, Valea Lupului, Popricani, Grajduri, Chicerea și Miroslava.

Educația online ca soluție temporară

Colegiul Tehnic ‘I.C. Ştefănescu’ din Iași a optat pentru continuarea activității didactice online. Această modalitate de predare asigură continuitatea educațională și minimizează impactul întreruperii fizice a cursurilor.

Decizia ISJ Iași și impactul asupra comunităților locale

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a confirmat suspendarea activităților în 17 unități școlare din județ, din cauza ninsorii abundente. Purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, Antonina Bliorț, a subliniat că decizia a fost luată de consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ afectate, punând accent pe siguranța elevilor și a personalului.

Condiții meteorologice dificile și impactul asupra circulației

De duminică după-amiază, județul Iași se confruntă cu ninsori abundente, ceea ce a dus la dificultăți semnificative în circulația vehiculelor. Această situație a contribuit la decizia de închidere a școlilor, având în vedere riscurile pe care le prezintă deplasarea în astfel de condiții.

Siguranța și educația în prim plan

Decizia de închidere a școlilor în județul Iași reflectă o preocupare constantă pentru siguranța elevilor și a personalului didactic. În același timp, instituțiile de învățământ și autoritățile locale se străduiesc să asigure continuitatea educațională, fie prin recuperarea cursurilor pierdute, fie prin adaptarea la metode de predare online. Această situație subliniază importanța flexibilității și adaptabilității în educație, în fața unor circumstanțe neprevăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *