”Tramvaiul Literaturii”. O călătorie magistrală a generozității în inima Iașiului

În orașul Iași, o nouă inițiativă iese în evidență, transformând modul în care privim actul dăruirii și pasiunea pentru literatură. “Tramvaiul Literaturii”, un proiect inedit și plin de semnificații, a fost lansat recent de către entuziaștii clubului de carte “Cititi.Iubiti.Traiti”.

Această campanie unică are drept scop colectarea de cărți pentru îmbogățirea fondului bibliotecilor din județ. Astfel, tramvaiul literar va circula prin diverse puncte ale orașului, transformându-se într-un punct de întâlnire pentru toți cei care doresc să doneze cărți sau pur și simplu să se alăture acestei nobile cauze.

Se pare că nu doar membrii fondatori ai clubului sunt implicați în acest proiect. Mai mulți susținători a acestei mișcări se vor alătura efortului pe măsură ce tramvaiul va face staționări în proximitatea zonelor în care aceștia locuiesc. Astfel, comunitatea crește și solidaritatea se manifestă la cote maxime.

Astăzi, așa cum a fost anunțat, “Tramvaiul Literaturii” va face oprire în cinci ronduri vitale din inima Iașiului. Fiecare staționare va dura 30 de minute, timp suficient pentru a permite iubitorilor de carte să doneze volumele pe care doresc să le împărtășească cu alții.

Programul complet al tramvaiului este următorul:

  • Ora 11:00, la Rond Târgu Cucu;
  • Ora 12:00, la celebrul Rond Copou;
  • Ora 13:00, la Rond Tătărași Nord;
  • Ora 14:15, la Rond Dacia;
  • Ora 15:30, la inovatorul Rond Tehnopolis.

La finalul călătoriei sale, la ora 16:00, tramvaiul se va retrage la Depou Gară, încheind astfel o zi de solidaritate și cultură.

Este demn de menționat faptul că nu este prima dată când clubul de carte se angajează în astfel de activități. Până acum, în campaniile anterioare, s-au strâns aproximativ 5.000 de cărți. Acestea au fost ulterior donate bibliotecilor școlare și celor comunale din județul Iași. Un impact impresionant, fără îndoială!

La baza acestui proiect stau mai multe organizații și entități care și-au unit forțele pentru a da viață “Tramvaiului Literaturii”. Asociația Tramclub Iași, alături de “Cartea pe bancă”, Compania de Transport Public Iași și “Traduceri cu tâlc”, sunt cele care au pus bazele acestei inițiative remarcabile.

Pentru mai multe informații despre acest eveniment și despre modalitățile în care puteți contribui, dați click pe următorul link:
https://www.facebook.com/events/1451615005686994/?acontext=

În concluzie, “Tramvaiul Literaturii” nu este doar o campanie de colectare a cărților, ci și o călătorie a comunității care unește oameni în numele literaturii și al generozității. Este un prilej de a reînnoi stocul bibliotecilor, de a da o șansă literaturii să ajungă în mâinile celor care au nevoie și, în același timp, de a consolida legăturile comunitare în inima Iașiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *