Tensiuni și proteste în fața Primăriei Iași

Evacuări controversate și escaladări demne de filmele cu Spiderman

O situație tensionată a avut loc ieri în fața sediului Primăriei Municipiului Iași, unde un grup de persoane, printre care și doi locatari ai Căminului Decebal care urmează să fie evacuați, au declanșat un protest.

Delicvenții de serviciu 

Incidentul a început în cursul dimineții de 13 noiembrie, când P. L. P., unul dintre locatarii Căminului Decebal, a escaladat o clădire învecinată cu sediul Primăriei, în încercarea de a evita evacuarea. P. L. P. este subiectul unei hotărâri judecătorești care prevede evacuarea sa, urmare a unei condamnări la 3 ani și 3 luni de închisoare pentru lovire și alte violențe. De asemenea, acesta are datorii semnificative la bugetul local, însumând aproximativ 16.500 de lei, majoritatea provenind din contravenții.

Negocieri pentru încetarea ”circului”

La fața locului s-a intervenit rapid, un negociator al Jandarmeriei încercând să-l convingă pe P. L. P. să coboare în siguranță. 

Un alt caz similar este cel al lui G. C., de asemenea rezident al Căminului Decebal, care urmează să fie evacuat din cauza acumulării datoriilor de 20.000 de lei la bugetul local, majoritatea provenind din amenzi pentru scandaluri repetate.

Au fost și instigatori 

Protestul a fost marcat și de prezența a doi instigatori cunoscuți: E. V., artist plastic și militant politic, și G. P., fost beneficiar de servicii sociale. G. P. a acumulat datorii de 39.000 de lei la bugetul local, 34.400 lei fiind amenzi pentru contravenții la Legea 61/1991.

Situația a atras atenția opiniei publice și a mass-media, punând în discuție problemele sociale și de ordine publică cu care se confruntă orașul Iași. Autoritățile locale și forțele de ordine sunt în alertă, încercând să gestioneze situația cu prudență și eficiență, în timp ce se caută soluții pentru problemele de fond care au condus la aceste proteste și incidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *