Supraimpozitarea multinaționalelor, o vrăjeală a guvernului. Costurile se răsfrâng asupra cetățenilor. Cea mai bună dovadă prețul la motorină

În ultima perioadă, românii au observat cu îngrijorare creșterea constantă a prețurilor la benzină și motorină. Cu un preț care se apropie rapid de opt lei și cu perspective de a depăși această sumă în viitorul apropiat, mulți se întreabă care sunt cauzele acestei evoluții și cine este de vină.

La prima vedere, guvernul pare să fie principalul vinovat. Recent, acesta a introdus o taxă specială pe produsele petroliere, o măsură care, în teorie, ar trebui să afecteze doar companiile mari din domeniul petrolului și gazelor. Cu toate acestea, realitatea este cu totul alta. În loc să suporte această taxă, companiile, precum OMV, au decis să transfere costurile către consumatori, majorând prețurile la pompă. Astfel, în loc să afecteze profiturile corporațiilor, taxa a ajuns direct în buzunarele cetățenilor.

Guvernul s-a lăudat cu această taxă, prezentând-o ca o măsură prin care multinaționalele vor fi obligate să contribuie mai mult la bugetul de stat. Însă, în realitate, aceasta pare a fi doar o strategie de “vrăjeală”, menită să mascheze faptul că povara financiară a fost transferată de la companii la cetățeni. În loc să protejeze interesele populației, guvernul a lăsat loc pentru ca corporațiile să-și păstreze profiturile, în detrimentul românilor.

Dar impactul acestei taxe nu se oprește aici. Creșterea prețurilor la carburanți are un efect în lanț asupra economiei. Transportul devine mai scump, ceea ce duce la majorarea prețurilor la alimente și alte produse esențiale. În consecință, inflația crește, erodând puterea de cumpărare a românilor. Deși statul poate beneficia de pe urma acestei inflații prin venituri bugetare mai mari, cetățenii sunt cei care suferă. Ei se confruntă cu costuri crescute, taxe și impozite mai mari, toate acestea într-o perioadă în care veniturile rămân neschimbate sau chiar scad.

Noua lege fiscală, promovată de guvern în colaborare cu PNL, pare să fie doar o altă “abureală”, menită să ascundă adevăratele intenții ale celor de la putere. În loc să protejeze interesele cetățenilor, aceasta pare să fie concepută pentru a satisface interesele corporațiilor și ale elitei politice.

În contextul în care iarna se apropie cu pași repezi, românii se confruntă cu perspective sumbre. Creșterea costurilor de trai, combinată cu prețuri mai mari la energie și carburanți, poate avea efecte devastatoare asupra multor familii. Este esențial ca românii să fie conștienți de aceste realități și să acționeze în consecință.

În concluzie, în loc să fie protejați de guvern, românii par să fie victimele unei strategii bine orchestrate de “vrăjeală”. Este timpul ca cetățenii să se trezească și să ceară transparență și responsabilitate din partea celor care îi reprezintă. Numai așa se poate asigura un viitor mai bun pentru toți românii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *