Scandal Politic! Prefectul de Iași dezvăluie adevărul despre acuzațiile din PNL

În mijlocul unui furtuni politico-administrativ, Prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru, a ripostat recent la afirmațiile controversate ale lui Alexandru Muraru, liderul filialei ieșene a PNL. Contrar declarațiilor lui Muraru, Cojocaru insistă că inițiativa de a revoca deciziile Consiliului Local Prisăcani a venit din partea sa, și nu a Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cojocaru a ținut să clarifice situația, explicând că solicitarea de anulare a unor hotărâri din cadrul Consiliului Local Prisăcani a fost inițiată de el însuși și că demersul a fost pus în aplicare încă din luna iulie. “Afirmațiile deputatului Alexandru Muraru sunt deformate și au scopul clar de a politiza situația. Vreau să asigur cetățenii județului Iași că instituția pe care o conduc își îndeplinește responsabilitățile cu cea mai mare seriozitate și imparțialitate”, a punctat Cojocaru.

Conform lui Alexandru Muraru, Corpul de Control al MAI a confirmat că Prefectul județului Iași a încălcat legea, îndemnându-l să suspende toate deciziile luate în cadrul unei ședințe de consiliu care nu a avut cvorum. Muraru a menționat că, inițial, Cojocaru a trimis o adresă către Consiliul Local Prisăcani în care susținea legalitatea ședinței desfășurate fără cvorum.

La începutul acestei luni, Alexandru Muraru, solicită demisia lui Bogdan Cojocaru și intervenția urgentă a Corpului de Control al MAI la Prefectura Iași. Acuzațiile vizează o presupusă abuzare a puterii și aplicarea inegală a legii, sub influența interesele politice.

Muraru argumentează că două cazuri similare, cele din comunele Popești și Prisăcani, au primit un tratament diferit din partea lui Cojocaru. În situația comunei Prisăcani, liderul PNL Iași susține că Prefectul PSD a validat o ședință de Consiliu Local care nu avea cvorum, într-o tentativă de a ajuta un coleg de partid.

În ciuda acestor acuzații, Cojocaru rămâne ferm pe poziții și reiterează că lupta politică nu trebuie să interfereze cu buna administrare a afacerilor publice. El subliniază că atunci când se descoperă abateri, juriștii instituției pe care o conduce aplică legile cu imparțialitate și profesionalism.

Pe măsură ce tensiunile continuă să crească între Prefectura Iași și liderii PNL, cetățenii așteaptă cu interes să vadă care va fi rezultatul final al acestor controverse și cum va influența acesta dinamica politică locală.

Dezbaterea rămâne deschisă și este clar că ambele părți sunt gata să își apere punctul de vedere, într-o epocă în care credibilitatea instituțiilor publice este mai importantă ca oricând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *