Prima pagină » Iasi in fiecare pagina » Salvarea miraculoasă a unui bebeluș cu tumora la creier- Intervenție neurochirurgicală de excepție la Iași

Salvarea miraculoasă a unui bebeluș cu tumora la creier- Intervenție neurochirurgicală de excepție la Iași

by Salut Iasi

O luptă pentru viață

Viața unei familii din România a fost zguduită de o veste îngrozitoare. Bebelușul lor de doar trei luni,  un copil sănătos și vesel, a început să prezinte simptome alarmante, declanșând un lanț de evenimente care a dus la o descoperire șocantă, o tumoră cerebrală de trei centimetri.

Simptomele inițiale: Primele semne de alarmă

Nicoleta Hurdui, mama bebelușului, își amintește cu claritate momentele de panică și incertitudine. „Era sănătoasă, nu am avut nicio problemă cu ea până acum,” spune ea. Totul a început cu două episoade de vărsături neașteptate, care au determinat familia să caute ajutor medical. După un prim consult la Galați, unde analizele de sânge nu au relevat nimic neobișnuit, dar starea copilului nu se îmbunătățea, medicii au recomandat transferul la Spitalul Clinic de Urgență ‘Prof. Dr. N. Oblu’ din Iași.

Diagnosticul: Un caz rar și complex

La Iași, după efectuarea unor investigații amănunțite, inclusiv CT și RMN, medicii au pus un diagnostic înfricoșător: bebelușul avea o tumoră cerebrală și acumulare de lichid la nivelul capului. „Prima operație a fost pentru lichid. A doua oară, pentru tumoră,” își amintește mama copilului, descriind un proces medical extenuant și plin de incertitudine.

Intervenția neurochirurgicală: O echipă devotată și talentată

Echipa de neurochirurgi de la spitalul din Iași, condusă de conf. univ. dr. Lucian Eva, a decis să intervină chirurgical pentru a salva viața bebelușului. „Un copil de trei luni s-a adresat clinicii noastre pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană,” explică dr. Eva. Operația a fost o provocare majoră, dat fiind volumul mic de sânge al copilului și dimensiunea tumorii.

O minune medicală: Tumora „ieșea singură”

Ceea ce a urmat a fost descris de dr. Eva drept o minune medicală. „După ce am deschis calea anatomică către leziune, această tumoră parcă a ieșit singură,” spune el. Această intervenție a demonstrat nu doar măiestria și dedicarea echipei medicale, dar și voința extraordinară de supraviețuire a micuței paciente.

Recuperarea: Primele semne de îmbunătățire

După operație, semnele de recuperare au început să apară. Bebelușul a început să zâmbească, să gângurească și să miște din nou mâinile și picioarele. Aceste momente au adus speranță și alinare familiei, care se confruntă cu provocări multiple, având acasă un alt copil cu handicap.

O lecție de curaj și speranță

Povestea bebelușului de la Iași este una de curaj, speranță și triumf medical. În ciuda provocărilor și a situației disperate, echipa medicală a reușit să salveze o viață, demonstrând că, uneori, medicina poate face adevărate minuni. Această experiență reprezintă nu doar o victorie pentru familia Hurdui, ci și un exemplu de excelență medicală și compasiune umană.

Ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Noutati