Restricții de furnizare a apei în Județele Iași și Botoșani

Mai multe localități din județele Iași și Botoșani vor fi afectate de restricții de furnizare a apei potabile în următoarele zile, din cauza unor lucrări programate la Stația de Pompare Stânca-Costești. Administrația Națională Apele Române a anunțat că nu va putea furniza apă către operatorul regional în parametri normali începând de mâine și până pe 8 iulie.

Programul de furnizare a apei

Societatea Comercială NOVA APASERV Botoșani a stabilit un program de furnizare a apei pentru a asigura un minim necesar tuturor consumatorilor și pentru a menține un nivel optim în rezervoarele de apă aferente. Furnizarea apei se va face după cum urmează:

– În zilele cu număr impar:

  – Comunele afectate: Albești, Dângeni, Durnești, Todireni, Trușești și Ungureni.

– În zilele cu număr par:

  – Comunele afectate: Călărași, Hlipiceni, Răuseni, Santa Mare din județul Botoșani, și localitățile Andrieșeni și Bivolari din județul Iași.

Program special pentru Ștefănești, Mihălășeni și Românești

Consumatorii din orașul Ștefănești și din comunele Mihălășeni și Românești vor beneficia de apă potabilă zilnic, dar doar în anumite intervale orare. Apa va fi disponibilă dimineața, între orele 7:00 și 10:00, și seara, între orele 19:00 și 22:00.

Avertismente pentru consumatori

Operatorul reamintește tuturor consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer poate duce la o creștere a consumului peste capacitatea maximă a sistemelor de alimentare cu apă. Este esențial ca fiecare consumator să respecte aceste restricții pentru a permite tuturor accesul la un minim necesar de apă potabilă.

Contextul lucrărilor la stația de pompare Stânca-Costești

Lucrările programate la Stația de Pompare Stânca-Costești sunt esențiale pentru menținerea funcționării eficiente a sistemului de alimentare cu apă. Aceste lucrări sunt necesare pentru a asigura continuitatea și siguranța alimentării cu apă pe termen lung. Înțelegerea și cooperarea comunităților afectate sunt cruciale în această perioadă.

Impactul asupra vieții de zi cu zi

Restricțiile de furnizare a apei vor avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi a locuitorilor din zonele afectate. Gospodăriile vor trebui să se adapteze la programul de furnizare a apei, ceea ce poate presupune planificarea activităților zilnice într-un mod diferit. De asemenea, este posibil ca anumite activități agricole sau industriale să fie afectate de aceste restricții.

Măsuri pentru economisirea apei

Pentru a face față acestor restricții, locuitorii sunt sfătuiți să adopte măsuri de economisire a apei. Printre acestea se numără:

– Reducerea timpului petrecut la duș.

– Utilizarea mașinilor de spălat rufe și vase doar când sunt complet încărcate.

– Repararea imediată a eventualelor scurgeri din instalațiile sanitare.

Implicarea comunității

Comunitățile locale sunt încurajate să colaboreze și să se sprijine reciproc în această perioadă. Comunicarea eficientă și împărtășirea resurselor pot ajuta la reducerea impactului acestor restricții. De asemenea, autoritățile locale sunt pregătite să ofere sprijin în cazuri de urgență și să răspundă rapid la nevoile comunităților afectate.

Perspective de viitor

Administrația Națională Apele Române și Societatea Comercială NOVA APASERV Botoșani lucrează împreună pentru a finaliza lucrările la Stația de Pompare Stânca-Costești cât mai curând posibil. Se speră că, odată finalizate, aceste lucrări vor îmbunătăți semnificativ capacitatea și fiabilitatea sistemului de alimentare cu apă, reducând astfel necesitatea unor astfel de restricții în viitor.

Restricțiile de furnizare a apei în județele Iași și Botoșani sunt o măsură temporară, dar necesară, pentru a permite desfășurarea unor lucrări esențiale la Stația de Pompare Stânca-Costești. Respectarea programului de furnizare a apei și adoptarea unor măsuri de economisire sunt esențiale pentru a asigura accesul tuturor locuitorilor la un minim necesar de apă potabilă în această perioadă. Comunitățile locale sunt încurajate să colaboreze și să se sprijine reciproc pentru a trece cu bine peste aceste provocări temporare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *