Recital vocal-instrumental la Palatul Culturii – Un spectacol de neuitat

Introducere în lumea artei lirice ieșene

Palatul Culturii din Iași găzduiește pe data de 18 aprilie 2024, de la ora 17:00, un eveniment de excepție dedicat iubitorilor de muzică clasică și operă. Recitalul vocal-instrumental, organizat în colaborare cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Complexul Muzeal Național Moldova Iași, promite o seară captivantă sub acordurile celor mai frumoase compoziții sacre.

Detalii despre interpreți și repertoriu

Evenimentul va avea ca protagoniste pe soprana Daniela Goria și mezzo-soprana Mihaela Blându, aceasta din urmă fiind invitată special pentru acest recital. La pian, ele vor fi acompaniate de Conf. univ. dr. Brîndușa Tudor, cunoscută pentru interpretările sale emotive și profunde. Programul este selectat cu grijă pentru a evidenția versatilitatea vocală a solistelor prin două lucrări majore: Motetul „Exsultate, jubilate”, KV. 165 de Wolfgang Amadeus Mozart și „Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi.

Contextul academic și artistic

Acest recital nu este doar un concert, ci parte a unui proiect academic ambițios. Daniela Goria, în calitate de doctorand, explorează „Versatilitatea vocii de soprană în repertoriul vocal-simfonic între sacrul catolic și cel bizantin”, sub îndrumarea Prof. univ. dr. Cristina Simionescu Fântână. Recitalul servește ca un punct culminant al cercetării sale, ilustrând teoriile studiate prin performanță live.

Accesul publicului și importanța culturală

Intrarea la recital este liberă, permițând accesul tuturor celor pasionați de muzică clasică, dar și studenților sau profesorilor interesati de evoluția muzicii sacre. Limita locurilor disponibile subliniază exclusivitatea și intimitatea acestui eveniment, transformând Sala „Henri Coandă” într-un veritabil templu al muzicii.

Impactul asupra comunității locale

Organizarea acestui recital într-o locație emblematică ca Palatul Culturii aduce un omagiu tradițiilor culturale ieșene, reconfirmând angajamentul instituțiilor culturale și educative în promovarea artelor. Este o oportunitate pentru comunitatea locală de a se reconecta cu patrimoniul artistic și de a sprijini artiștii în demersurile lor creatoare.

Invitație la cultură

Recitalul vocal-instrumental de la Palatul Culturii din Iași este mai mult decât un simplu concert; este o celebrare a muzicii, a talentului și a cercetării academice. Cu acces gratuit și un program care promite emoție pură, acesta este un eveniment pe care niciun iubitor de muzică și cultură nu ar trebui să-l rateze. Vă așteptăm să fiți parte a acestei experiențe unice, unde arta și știința se întâlnesc pentru a crea momente de neuitat.

Așadar, dacă sunteți în Iași sau planificați o vizită în apropiere, nu ratați oportunitatea de a vă îmbogăți sufletește prin arta interpretativă de excepție a acestor talentați muzicieni. Este o fereastră spre frumusețea infinită a muzicii clasice, o seară de aprilie care promite să rămână în amintirea fiecărui spectator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *