PSD favorit în preferințele ieșenilor – O analiză a cercetării sociologice între alegerile locale din 2020 și scena politică de azi

Partidul Social Democrat (PSD) domină preferințele electoratului din Iași, conform ultimei cercetări sociologice efectuate în decembrie 2023. Evoluția intenției de vot la nivel local dezvăluie schimbări semnificative în opțiunile ieșenilor,  PSD devenind de lider.

Evoluția Intenției de vot la Nivel Local: PSD este în frunte 

Cercetarea sociologică indică faptul că PSD se situează pe primul loc în ceea ce privește intenția de vot pentru Consiliul Local Iași unde PSD a crescut de la 16% la 26%, iar PNL a scăzut de la 32% la 29%. În timp ce partidele USR și PNL înregistrează scăderi,  AUR surprinde cu o creștere, atingând 9,5%.

Bogdan Cojocaru, potențialul președinte al Consiliului Județean Iași

În ceea ce privește alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, toate semnele indică că Bogdan Cojocaru, actualul prefect și președinte interimar al PSD-ului Iași, este favoritul desemnat de ieșeni. Cifrele arată că acesta se bucură de o intenție de vot de 31,7%, ceea ce îl plasează într-o poziție privilegiată. În ciuda absenței unei anunțări oficiale a candidaturii sale, Cojocaru reușește să își atragă simpatia alegătorilor.

Competiția pentru Primăria Municipiului Iași: Bogdan Balanișcu în cursă

La nivelul competiției pentru funcția de primar al municipiului Iași, Bogdan Balanișcu se află în cursă, urmărindu-l pe actualul primar, Mihai Chirica, cu o diferență de 10 procente. Dosarele penale proprii și ale colegilor de partid, precum, Costel Alexe, cunoscut sub numele de “Tabla”, i-au afectat imaginea proprie dar și a partidului.

Incertitudini în competiția pentru primărie: Cum arată sondajul sociologic

Cercetarea sociologică relevă incertitudini în competiția pentru Primăria Iași, dar până în prezent, PSD pare să recupereze procente semnificative, consolidându-și poziția drept favorit al alegătorilor. În timp ce evoluția situației politice locale rămâne dinamică, sondajul sociologic oferă o perspectivă valoroasă asupra preferințelor și tendințelor electorale ale ieșenilor

În concluzie, partidul PSD păstrează supremația în preferințele ieșenilor conform cercetării sociologice. Evoluția pozitivă a intenției de vot și susținerea pentru posibilii candidați, precum Bogdan Cojocaru și Bogdan Balanișcu, subliniază importanța PSD în peisajul politic al municipiului Iași. Cu toate incertitudinile specifice campaniilor electorale, acest partid rămâne un actor principal în scena politică locală, iar rezultatele alegerilor din 2024 vor aduce claritate asupra direcției pe care o va lua comunitatea ieșeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *