Primarul Iașului, Mihai Chirica, anunță ample lucrări de reabilitare pentru Șoseaua Bucium, Pasajul Socola și bulevardul Poitiers

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a făcut anunțul privind reabilitarea a trei importante artere rutiere din municipiu – Șoseaua Bucium, Pasajul Socola și bulevardul Poitiers. Această decizie vine în contextul nevoii acuciante de îmbunătățire a infrastructurii și a siguranței circulației în oraș. Chirica a asigurat comunitatea că lucrările planificate nu vor dura mai mult de doi ani, având în vedere importanța lor.

Reconstrucția Pasajului Bucium – Socola: un proiect ambițios pentru fluidizarea traficului

Cel mai semnificativ proiect din cadrul planului de reabilitare este reconstrucția integrală a Pasajului Bucium – Socola. Această arteră vitală va beneficia de o lărgire cu o bandă suplimentară pe fiecare sens, precum și de o pistă de biciclete, în conformitate cu tendințele actuale de mobilitate urbană. Traficul va fi deviat pe durata lucrărilor, iar pentru amenajarea trecerii peste linia ferată sunt alocate fonduri în valoare de 7 milioane de lei.

Mihai Chirica explică importanța reconstrucției Pasajului Bucium – Socola

Primarul Mihai Chirica a subliniat necesitatea reconstrucției Pasajului Bucium – Socola, argumentând că circulația actuală este infernală. El a precizat că acest proiect este vital pentru a asigura un traseu sigur și eficient pentru locuitorii orașului. Cu o vechime de aproape 50 de ani, pasajul va fi reconstruit aproape în întregime, abordând problemele de siguranță și fluiditatea traficului.

Planuri ample pentru dezvoltarea infrastructurii: Pasajul Bucium – Socola și Șoseaua Bucium, priorități

Primarul a detaliat că, pe lângă Pasajul Bucium – Socola, planurile includ și Șoseaua Bucium, unde vor avea loc lucrări de implementare a unei soluții pentru a rezolva problema circulației la sol. Strada Dealul Bucium, importantă pentru defluirea traficului, va fi inclusă în aceste proiecte, contribuind la gestionarea aglomerației rutiere din zonă. Investiția totală pentru aceste intervenții se ridică la aproape 7 milioane de lei.

Bulevardul Poitiers, următoarea etapă în transformarea infrastructurii orașuluia

Primarul Mihai Chirica a dezvăluit că, după finalizarea lucrărilor la Pasajul Bucium – Socola și Șoseaua Bucium, bulevardul Poitiers va intra și el într-un proces de reabilitare. Acest plan ambițios vizează o abordare cuprinzătoare a problemelor de trafic din oraș, iar Chirica se arată încrezător că, într-un interval de doi ani, municipiul va beneficia de transformări semnificative în ceea ce privește infrastructura rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *