Pionierat în îngrijirea pediatrică. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași lansează un compartiment revoluționar pentru copiii cu autism, unic în țară 

La Iași, inovația medicală a prins rădăcini puternice și grație unor decizii înțelepte, copiii din toată țara au acum acces la tratamente de specialitate fără precedent. Într-o perioadă în care sănătatea pediatrică este în continuă evoluție, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași se afirmă ca lider în domeniu, oferind servicii specializate pentru cei mai mici dintre noi.

O premieră națională, compartiment de psihiatrie pediatrică

La vârful listei de inovații se află inițierea primului compartiment dedicat copiilor cu autism din țară. Înființat ca răspuns la cerințele crescânde din partea părinților și având în echipă un logoped și un psiholog, acesta nu este doar un semnal al progresului medical, ci și o dovadă a empatiei și înțelegerii față de nevoile speciale ale copiilor cu autism.

Solicitările în creștere din partea părinților a determinat consilierii județeni să voteze înființarea acestui compartiment într-o ședință recentă. Cu cinci paturi disponibile, compartimentul promite să ofere o îngrijire dedicată și personalizată pentru fiecare copil în parte.

Extinderea ofertei medicale

Pe lângă acest compartiment inovator, Spitalul “Sf. Maria” a adăugat și alte secții noi pentru a răspunde nevoilor diverse ale pacienților. Astfel, unitatea se mândrește acum cu un compartiment pentru boli infecțioase având 15 paturi, unul de genetică cu 3 paturi și unul pentru monitorizarea post-transplant hepatic.

O altă adăugire importantă este compartimentul chirurgical de Oftalmologie, care va deveni funcțional la începutul lunii noiembrie. Având în vedere numărul mare de pacienți care se adresează spitalului cu diverse afecțiuni oculare, această extindere este crucială. Medicii specialiști sunt pregătiți să abordeze probleme variate, de la tumori oculare la malformații ale nou-născuților și prematurilor.

Consolidarea echipei medicale

Nu doar serviciile sunt extinse, ci și echipa. Organigrama recent aprobată de consilierii județeni prevede și suplimentarea posturilor de registrator medical. Astfel, se asigură nu numai tratamentul eficient al pacienților, ci și o administrare corectă și eficace a cazurilor.

În concluzie, Spitalul Pediatric “Sf. Maria” din Iași reprezintă un exemplu strălucit de cum o combinație de pasiune, expertiză și determinare poate duce la crearea unui centru medical de excelență. Copiii din întreaga țară pot acum beneficia de îngrijirea specializată de care au nevoie, într-un mediu în care inovația și empatia merg mână în mână. Acesta este un pas mare înainte în evoluția medicinei pediatrice românești și un semn că viitorul este luminos pentru toți copiii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *