Părintele Dan Damaschin dezvăluie în producția “Ieșeanul din umbră” cum cei de la ENGIE încearcă să îi țepuiască asociația de 100.000 lei

Părintele Dan Damaschin ne spune în producția “Ieșeanul din umbră” cât de nedreptă este lupta pentru dreptate și provocările în edificarea Clinicii Veronica

Într-o lume în care poveștile de succes sunt adesea umbrite de provocări neașteptate, Părintele Dan Damaschin a împărtășit în emisiunea “Ieșeanul din umbră” o relatare sinceră a luptei sale pentru dreptate și perseverența în fața provocărilor. Într-un dialog deschis și emoționant, părintele a vorbit despre cum a fost înșelată asociația  pe care o conduce, de către cei de la ENGIE, de suma de 100.000 de lei și despre eforturile neîncetate de a aduce Clinica Veronica în slujba comunității, în ciuda piedicilor birocratice.

 O luptă pentru dreptate în instanță

Părintele Damaschin, cunoscut pentru devotamentul său neclintit față de cauzele sociale, se confruntă acum cu o bătălie juridică, căutând dreptatea în instanță după ce asociația pe care o conduce a fost păcălită de o sumă considerabilă de bani. Această experiență nefericită nu i-a diminuat însă speranța sau determinarea. “Este o încercare prin care trebuie să trecem”, afirmă părintele, “și vom continua să luptăm pentru ceea ce este corect.”

Clinica Veronica – un vis aproape de realizare

Clinica Veronica, un proiect ambițios menit să ofere servicii medicale de specialitate celor mai vulnerabili membri ai societății, este pe cale să devină o realitate. Părintele Damaschin a împărtășit cu audiența emoția și nerăbdarea cu care așteaptă finalizarea acestei clinici, dar și obstacolele care încă stau în calea inaugurării sale. Problemele repetate cu certificatul de urbanism sunt doar vârful aisbergului în seria de provocări birocratice cu care se confruntă.

Birocrația – un obstacol constant

Povestea Clinicii Veronica este, din păcate, și una a întâlnirilor frustrante cu birocrația statului. Părintele Damaschin a relatat cum, de trei ori consecutiv, certificatul de urbanism a fost emis greșit, întârziind progresul și adăugând straturi suplimentare de complexitate proiectului. Aceste piedici nu fac decât să sublinieze determinarea și rezistența părintelui în fața unui sistem adesea lent și ineficient.

Un apel la bunătate și solidaritate

Mai mult decât o relatare a luptelor sale, apariția părintelui Damaschin în “Ieșeanul din umbră” a fost un apel la bunătate și la acțiune comunitară. “Fiecare dintre noi poate contribui la o lume mai bună”, a spus părintele, îndemnându-i pe telespectatori să sprijine proiectul Clinicii Veronica și alte inițiative similare. Este un mesaj care rezonează profund în inimile celor care cred în puterea schimbării pozitive.

Un sfânt printre noi

În încheiere, părintele Damaschin ne-a oferit o lecție de umilință și de speranță. “Dacă nici azi nu realizăm cum arată un sfânt printre noi păcătoșii, înseamnă că nu am reușit să înțelegem nimic”, a concluzionat el, lăsându-ne să reflectăm asupra propriilor noastre vieți și asupra modului în care putem contribui, la rândul nostru, la binele comun.

Întâlnirea cu Părintele Dan Damaschin în cadrul emisiunii “Ieseanul din umbră” a fost mai mult decât o simplă conversație, a fost o călătorie emoționantă printre realitățile adesea aspre ale vieții, dar și o mărturie a puterii spiritului uman de a răzbi în fața adversităților. Cu fiecare provocare depășită, părintele ne demonstrează că, indiferent de obstacole, bunătatea și perseverența pot construi, într-adevăr, o lume mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *