O noapte de neuitat – Gala “Armonii albastre” își propune să strângă bani pentru copii cu autism

În seara zilei de 25 aprilie, Iașiul va găzdui un eveniment excepțional ce îmbină arta cu caritatea, într-o încercare de a lumina viețile tinerilor și adulților cu autism. Gala caritabilă „Armonii albastre” este programată să aibă loc în impunătoarea Sală „Henri Coandă” din Palatul Culturii, începând cu ora 18:00. Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) – Filiala Iași.

O performanță muzicală remarcabilă

Sub îndrumarea talentatei pianiste Raluca Știrbăț, concertul va fi susținut de un grup impresionant de tineri muzicieni, studenți la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și elevi ai Liceelor de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani și „Victor Brauner” din Piatra Neamț. Acești artiști promițători își vor uni forțele pentru a oferi o seară de neuitat, plină de emoție și măiestrie muzicală, totul în scop caritabil.

Suport continuu pentru adulții cu autism

Evenimentul este parte a celei de-a XVI-a ediții a campaniei dedicate Zilei Internaționale pentru Conștientizarea Autismului, o inițiativă globală recunoscută de Organizația Națiunilor Unite pe 2 aprilie. Președinta ANCAAR Iași, Carmen Ghercă, subliniază importanța sprijinului continuu pentru persoanele cu autism, indiferent de vârstă: „Tinerii cu autism au nevoie de sprijin pe tot parcursul vieții. Terapiile nu se opresc atunci când aceștia ajung la vârsta adultă. Este vital să avem servicii adecvate și locuințe protejate pentru a le oferi o viață demnă.”

Artă vizuală cu un mesaj profund

Un punct culminant al galei va fi expunerea colecției de fotografii „Faces Of Autism” de David Stescu, un tânăr fotograful cu autism. Prin lucrările sale, David aduce în atenția publicului portrete și povești ale unor persoane cu autism, de la cei nonverbali la indivizi independenți. Această expoziție nu doar că ilustrează talentul remarcabil al lui David, dar servește și ca o fereastră deschisă către complexitatea și diversitatea vieții persoanelor cu autism.

Un eveniment prezentat de o voce cunoscută

Gala „Armonii albastre” va fi prezentată de apreciata jurnalistă Irina Păcurariu, care va ghida publicul prin acest eveniment emoționant. Intrarea este permisă pe bază de donație, cu un minim de 70 de lei, suma strânsă urmând să fie direcționată către beneficiarii ANCAAR Iași. Conform informațiilor oferite de Radio România Iași, se așteaptă ca evenimentul să atragă un număr mare de participanți, toți dornici de a contribui la această cauză nobilă.

„Armonii albastre” nu este doar un concert, ci un simbol al speranței și susținerii pentru cei cu autism, demonstrând puterea comunității și arta în îmbunătățirea vieții acestor persoane speciale. Prin muzică și artă, Iașiul se afirmă nu doar ca un centru cultural, ci și ca un exemplu de compasiune și umanitate. Participarea la acest eveniment nu doar că va sprijini o cauză valoroasă, dar va recompensa și cu o experiență culturală de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *