Mircea Manolache dă cărțile pe față în ceea ce îl privește pe Costel Alexe – Scandalul corupției la conducerea CJ Iași

Acuzații explozive: Averi fabuloase și legături dubioase

Recent, într-o dezbatere amplă în cadrul Consiliului Județean Iași, consilierul Manolache Mircea a adus în atenția publicului o serie de acuzații incendiare la adresa președintelui CJ, Alexe Costel. Acesta a subliniat că președintele CJ ar fi acumulat o avere uriașă, estimată la 18-20 milioane de euro, prin intermediari și investiții opace în comuna Miroslava, din spatele proprietății Prisecaru. Mai mult decât atât, se pare că aceste investiții sunt legate de membri ai familiei sale, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la transparența și etica sa în funcție. 

Confruntare cu prefectul: Averi și integritate în balanță

Manolache a comparat apoi situația lui Alexe Costel cu cea a prefectului Cojocaru Bogdan. Averea lui Cojocaru se ridică la 180-200 mii de euro, fiind considerat un om de familie și un profesionist integru. În contrast, Costel Alexe și-a trecut averea pe numele soției și al copiilor săi, aparent pentru a evita investigațiile. Această comparație aruncă o umbră puternică asupra integrității lui Alexe și ridică îndoieli cu privire la candidatura sa pentru funcția de președinte al CJ Iași.

Prostituția administrativă: Implicarea în afaceri dubioase

Consilierul Manolache a acuzat și o presupusă implicare a președintelui Alexe Costel în ceea ce el numește “prostituția administrativă”. Acesta a menționat un caz specific legat de școala de artă Titel Popovici, sugerând că activitățile discutabile de acolo ar fi avut binecuvântarea lui Alexe. A invitat cetățenii să examineze în detaliu acuzațiile din rechizitoriul trimis în judecată și să-și formeze propria opinie cu privire la integritatea președintelui.

Bugetul general al Iașului: Investiții sau risipă?

Manolache a adus și o analiză a bugetului general al Iașului, subliniind că doar 4% din acesta este alocat pentru dezvoltarea și investițiile în județ. Acest aspect ridică întrebări cu privire la prioritățile administrației conduse de Alexe și arată o posibilă neglijare a nevoilor de dezvoltare a comunității.

Cel mai bun candidat: Cine este alesul?

În contextul unei eventuale candidaturi pentru funcția de președinte al CJ Iași, Manolache susține că cel mai potrivit candidat este actualul prefect, Cojocaru Bogdan. Acesta îl caracterizează pe Cojocaru ca fiind un om integru, provenit dintr-o familie de intelectuali și fără antecedente penale sau acuzații de corupție.

Retrageri din PNL: Nemulțumiri și dezamăgiri

Manolache a evidențiat și faptul că unii membri ai PNL, precum profesorul Cotiuga Vasile și inginerul Liviu Bulgaru, s-au retras din partid din cauza nemulțumirilor legate de candidatura lui Alexe în 2020. Acești membri, susține el, sunt oameni serioși care nu doresc să fie asociați cu un lider considerat corupt sau incompetent.

Candidatura personală: O alternativă la actuala conducere

În final, Manolache a sugerat că el însuși ar dori să candideze pentru un nou mandat de consilier județean, având proiecte și sprijin din partea colegilor din PSD dar și PNL care sunt dezamăgiți de actuala situație politică și administrativă din Iași.

Articolul prezintă o perspectivă amplă asupra dezvăluirilor și acuzațiilor aduse de consilierul Mircea Manolache, subliniind preocupările legate de corupție, gestionarea bugetului și calitatea liderilor politici din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *