Medicină de groază: Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani, sub lupă după dezvăluirile șocante ale unei mame indignate

Gândaci, frig, și neglijență medicală – O Mamă fugită cu copilul, iar spitalul se zbate în scandal

O realitate înfricoșătoare în spatele ușilor spitalelor

O situație revoltătoare a fost expusă publicului după ce o mamă a decis să părăsească Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani, filmând condițiile mizere și dezastroase în care ea și copilul său erau nevoiți să își petreacă zilele. Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat gândaci în saloane și o insuficiență flagrantă în asigurarea unui mediu curat și sigur.

Frig și gândaci – Realitatea tulburătoare a secției de pediatrie

Femeia a fost internată în Secția de pediatrie a spitalului împreună cu copilul său, iar ceea ce a găsit acolo a depășit orice așteptare rezonabilă. În clipurile filmate sâmbătă, 3 februarie, gândaci se plimbau nestingheriți pe pereții saloanelor, iar frigul pătrundea prin ferestrele neglijate ale unității sanitare.

Neglijență medicală și indiferența autorităților

Într-un mesaj postat pe Facebook, femeia a subliniat șocul ei: “În imagini se poate vedea cum merg gândaci prin saloane. Mizeria este ruptă parcă dintr-un film de groază și dacă vă uitați mai bine, se poate vedea și cum intră curentul pe la geam. Venim în spital să ne tratăm copiii și luăm alte boli și ne mai mirăm și de ce.” Această dezvăluire zguduie încrederea publicului în sistemul medical local, mai ales că Spitalul Judeţean „Mavromati” se află în administrarea Consiliului Judeţean Botoşani, care raportase în ultima perioadă investiții semnificative în această unitate.

Absența vocii oficiale – Frustrare și neliniște în rândul publicului

Reprezentanții spitalului au fost absenți pentru a oferi o declarație oficială cu privire la această situație, ceea ce adaugă la frustrarea și neliniștea publicului. În același timp, Consiliul Judeţean Botoşani anunțase în august anul trecut că Maternitatea Spitalului Judeţean „Mavromati” va fi reabilitată și modernizată printr-un proiect finanțat prin PNRR, dar aceste promisiuni par să rămână doar pe hârtie.

O istorie de neglijență și scandaluri în spitalul judeţean “Mavromati”

Este important de menționat că acest spital se afla în centrul unui scandal anterior, atunci când o tânără însărcinată a murit în urma neglijenței medicale, fiind lăsată să sufere timp de șapte ore fără a primi îngrijiri adecvate. Mai mult, la sfârșitul anului trecut, mai mulți oficiali, inclusiv foști șefi ai Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, au fost reținuți de DNA în dosarul privind fraudarea unor concursuri pentru ocuparea unor posturi la această unitate medicală.

Apel la acțiune – Pacienții merită mai mult

Aceste evenimente subliniază problemele sistematice în sistemul de sănătate local și subliniază nevoia urgentă de acțiuni decisive pentru a asigura că pacienții beneficiază de îngrijiri adecvate și condiții decente în unitățile medicale. Oamenii au dreptul la sănătate și siguranță, iar situații precum cele expuse la Spitalul Judeţean „Mavromati” necesită o investigație atentă și măsuri imediate pentru remediere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *