Marcel Ciolacu mai nehotarat ca o fată mare, declarație bomba despre schimbarea OUG care limitează tranzacțiile cash

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, își reafirmă angajamentul de a proteja Interesele afacerilor mici și de a combate evasiunea fiscală 

Într-o lume economică în continuă schimbare, unde micile afaceri se luptă să supraviețuiască în fața provocărilor, liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, își reafirmă angajamentul ferm de a sta alături de micii întreprinzători și cetățenii de rând. Într-o recentă declarație publică, Ciolacu a subliniat importanța acestor piloni ai economiei naționale și a promis că va lua măsuri pentru a asigura că vocea lor este nu doar auzită, dar și respectată.

Într-o serie de întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sistemului bancar, Ciolacu a ascultat în sfarșit preocupările legate de reglementările fiscale recente propuse de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerul Finanțelor. Aceste discuții au evidențiat o serie de probleme cu sens comun, care necesită o abordare echilibrată și justă.

Contrar percepției că toți cei care operează în numerar sunt evazioniști, Ciolacu a realizat că majoritatea acestor întreprinzători sunt, de fapt, coloana vertebrală a economiei românești. Ei sunt cei care contribuie la bunăstarea și stabilitatea financiară a țării, și nu trebuie tratați ca infractori, ci ca parteneri egali în progresul național.

În urma acestor consultări, Ciolacu a anunțat că în prima ședință de Guvern va revizui propunerile fiscale în cauză. Această mișcare demonstrează o voință politică de a repara orice măsuri care ar putea afecta partidul la alegerile ce se apropie. Este o dovadă că Guvernul este deschis la dialog atunci când poporul îl forțează și la ajustarea politicilor sale atunci când poporul îl forțează.

Mai mult, Ciolacu a garantat că toate limitele actuale de cash vor fi păstrate, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, cu câteva ajustări minore pentru a facilita tranzacțiile zilnice și pentru a încuraja conformitatea fiscală.

Cu toate acestea, Ciolacu a avut un avertisment clar pentru cei care se sustrag de la obligațiile fiscale și profită de pe urma ambiguităților legislative. Într-un ton ferm, el a promis că va lua măsuri drastice împotriva evaziunii fiscale, promițând că va “veni peste” cei care încalcă legea. Această poziție răspicată împotriva corupției și evaziunii fiscale este un semnal că liderul PSD este dedicat nu doar protejării celor onești, dar și pedepsirii celor vinovați de fapte ilicite.

Această abordare duală, de susținere a micilor întreprinzători și de combatere a evaziunii fiscale, este esențială pentru crearea unui mediu de afaceri sănătos și pentru asigurarea unei distribuții echitabile a sarcinii fiscale. Este un echilibru delicat între încurajarea inițiativei private și asigurarea că toți contribuabilii își îndeplinesc obligațiile legale.

În concluzie, declarațiile lui Marcel Ciolacu sunt un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri din România. Ele reflectă o înțelegere profundă a provocărilor cu care se confruntă micii întreprinzători și o determinare de a asigura că legislația fiscală este justă și nu pune o povară nerezonabilă pe umerii lor. În același timp, angajamentul său de a lupta împotriva evaziunii fiscale este un pas important în direcția asigurării integrității și echității sistemului fiscal românesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *