Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, răspunde ferm criticilor și subliniază importanța sustenabilității financiare

În fața provocărilor și criticilor, Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, își menține poziția fermă privind responsabilitatea și transparența în gestionarea bugetului național

Într-un climat politic adesea tensionat, unde declarațiile pot lua uneori turnuri neașteptate, Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, a oferit recent o reacție măsurată și profesională la comentariile Premierului Marcel Ciolacu. După ce a fost comparat cu o “păpușă voodoo”, Boloș a subliniat importanța unei abordări realiste și responsabile în administrarea finanțelor țării.

Într-o declarație recentă, Boloș a reiterat angajamentul său pentru o gestionare corectă și transparentă a bugetului național. “Construim bugetul pe baza legislației actuale și conform procedurilor stabilite, orientându-ne către investiții strategice, în special în domeniile sănătății și educației”, a afirmat ministrul. Această poziție vine în contextul în care România se pregătește pentru anul fiscal 2024, cu un buget consistent de treizeci de miliarde de lei, care necesită o analiză riguroasă și o planificare atentă.

Un punct central în strategia Ministerului Finanțelor este digitalizarea și combaterea evaziunii fiscale. Boloș a subliniat că, începând cu 1 ianuarie, implementarea facturării electronice și intensificarea măsurilor de detectare a evaziunii fiscale vor contribui la o colectare mai eficientă a veniturilor la bugetul de stat. Aceste inițiative sunt esențiale pentru creșterea transparenței și eficienței în colectarea veniturilor, un pas crucial în modernizarea administrativă a României.

Pe lângă aceste măsuri, ministrul a vorbit și despre necesitatea de a asigura salarii competitive pentru profesori și medici, recunoscând astfel contribuția esențială a acestor profesioniști în societate. “Este vital să oferim condiții de muncă și remunerații adecvate acestor categorii profesionale, aliniindu-ne la standardele Uniunii Europene”, a subliniat Boloș.

În contextul discuțiilor despre sustenabilitatea financiară, Boloș a reiterat rolul său de a semnala orice risc potențial. “Ca Ministrul Finanțelor, este datoria mea să evidențiez riscurile și să asigur o abordare prudentă în toate deciziile noastre financiare”, a declarat el. Această poziție reflectă o conștientizare profundă a importanței stabilității financiare și a nevoii de a lua decizii informate și responsabile.

Răspunzând la comentariile Premierului Ciolacu, Boloș a menționat că preferă să nu se angajeze în polemici și să se concentreze pe munca sa. “Sunt dedicat să fac lucrurile corect și profesional, indiferent de comentariile politice. Este esențial să ne concentrăm pe riscuri și pe implementarea eficientă a proiectelor noastre, în special în domeniile digitalizării și combaterii evaziunii fiscale”, a adăugat el.

Prin această abordare, Marcel Boloș demonstrează o viziune clară și o determinare în a conduce Ministerul Finanțelor pe un drum al responsabilității și transparenței. Într-un peisaj politic adesea marcat de declarații controversate și dispute, poziția sa reprezintă un exemplu de profesionalism și dedicare pentru binele public.

În concluzie, în ciuda provocărilor și criticilor, Marcel Boloș rămâne un pilon stabil în cadrul Guvernului României, punând accent pe o gestionare prudentă și eficientă a resurselor țării. Abordarea sa echilibrată și concentrarea pe sustenabilitatea financiară sunt esențiale pentru asigurarea unui viitor prosper pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *