Mama fetei sfâșiate de urs a presimțit tragedia –  Ultimul Avertisment al Dianei

Într-o tragedie cutremurătoare care a avut loc în Munții Bucegi, o tânără de 19 ani, Diana Maria, și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un urs. Înainte de plecarea fetei în drumeție, mama ei a avut o presimțire sumbră și a avertizat-o să fie atentă la pericolele muntelui.

“Am sunat-o și am rugat-o: Diana, nu te duce! Eu i-am zis: Te rog, nu te duce. I-am zis să aibă grijă și a zis că nu. I-am zis că dacă te duci ai grijă la urși, la râpe, la toate astea pentru că sunt foarte periculoase”, a povestit mama fetei, cu lacrimi în ochi. Avertismentul mamei, din păcate, nu a putut preveni tragedia.

Președintele Klaus Iohannis, șocat de tragedie

Președintele Klaus Iohannis a avut și prima reacție după moartea tinerei, exprimându-și șocul și durerea. “Este o tragedie de neimaginat. Am fost personal în acea zonă în urmă cu câteva zile și nu mi-aș fi putut închipui un asemenea deznodământ,” a declarat președintele. Declarația sa a venit ca un ecou al sentimentului de groază și neputință resimțit de toată țara.

Familia Dianei, devastată de pierderea fetei

Familia Dianei Maria este în doliu și devastată de pierderea tragică a fetei. Diana abia terminase liceul și se mutase de ceva vreme în București, unde își găsise un loc de muncă. “Era cuminte, n-aveai treabă cu ea. O fată liniștită, educată”, spune mătușa fetei, descriind-o ca pe o tânără promițătoare și iubită de toți cei care o cunoșteau.

Filmul tragediei – Un atac neașteptat

Diana Maria se afla în drumeție cu iubitul ei spre Cascada Caraiman din Bucegi. În timp ce se aflau pe potecă, un urs s-a năpustit asupra fetei, prinzând-o de picior și târând-o până a căzut în râpa Jepii Mici. Animalul a coborât după ea, iar iubitul Dianei a fost cel care a sunat la 112, cerând ajutor disperat.

“S-a întâmplat un accident şi atât. Imaginaţi-vă cum este pentru mine şi pentru persoanele apropiate ei. E pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem… Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez,” a declarat băiatul care o însoțea, vizibil marcat de incident.

Intervenția salvamontiștilor și luptele cu ursul

Salvamontiștii ajunși la fața locului l-au găsit pe tânărul care i-a alertat în stare de șoc. Salvatorii au coborât în râpa de 120 de metri, însă nu s-au putut apropia din cauza ursului care păzea cadavrul. Animalul a sărit inclusiv la salvatori, încercând să îi atace. Vânătorul care îi însoțea a împușcat imediat animalul pentru a asigura siguranța echipei de salvare.

Ancheta în curs – Două dosare penale

Polițiștii au deschis două dosare penale, unul în care se cercetează decesul fetei și celălalt, uciderea animalului. Ancheta este în plină desfășurare, autoritățile încercând să elucideze circumstanțele exacte ale tragicului eveniment. Comunitatea locală și întreaga țară sunt în doliu, iar discuțiile despre siguranța în zonele montane au fost intensificate în urma acestei tragedii.

O lecție dureroasă despre siguranța în natură

Tragedia Dianei Maria este un apel dureros la conștientizarea pericolelor naturale și la importanța măsurilor de siguranță în timpul drumețiilor. Autoritățile și comunitatea montană trebuie să colaboreze pentru a preveni astfel de evenimente în viitor. În memoria Dianei, ar trebui să se intensifice eforturile de educare și informare a turiștilor despre riscurile întâlnite în mediul natural și modul corect de a reacționa în astfel de situații.

Această tragedie ne amintește de fragilitatea vieții și de necesitatea unei mai mari precauții în fața naturii sălbatice. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia Dianei și toți cei afectați de această pierdere imensă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *