Investiție în cultură și educație – Primăria Iași alocă peste 260.000 de lei pentru evenimente majore în luna mai

Despre evenimentele din mai și fondurile alocate

Primăria Municipiului Iași demarează luna mai cu un buget semnificativ destinat evenimentelor culturale, educative și sportive. În total, peste 260.000 de lei vor fi investiți din bugetul local pentru organizarea a cinci evenimente majore care promit să dinamizeze viața comunității locale și să aducă laolaltă diverse segmente ale populației.

Celebrarea longevității și solidarității familiale

Unul dintre cele mai emoționante evenimente planificate este celebrarea Zilei Internaționale a Familiei pe data de 15 mai. Anul acesta, festivitățile includ acordarea unei diplome de onoare și a unui premiu fiecărei familii din Iași care a împlinit 50 de ani de căsnicie. Bugetul de 90.000 de lei este destinat acoperirii tuturor necesităților logistice pentru ca acest eveniment să fie memorabil pentru participanți.

 Inaugurarea parcului „România – Franța” și evenimente de cooperare culturală

Mai include și inaugurarea parcului „România – Franța. Solidaritate peste veacuri (1848-2024)”, un proiect ce subliniază legăturile istorice și actuale dintre cele două națiuni. Alături de parc, va fi dezvelit și grupul statuar dedicat lui Napoleon al III-lea, recunoscut pentru sprijinul său în Unirea Principatelor Române. Această inițiativă este susținută de un buget de 19.500 de lei, alocat pentru necesitățile logistice.

Superliga României la Minifotbal – Promovarea sportului la nivel local

Sportul nu este neglijat, cu Primăria Iași implicându-se activ în organizarea Superligii României la Minifotbal. Această competiție, în parteneriat cu Federația Română de Minifotbal, va stabili echipele calificate la Campionatul Național 2024. Bugetul de 50.000 de lei va asigura toate resursele necesare pentru buna desfășurare a evenimentelor sportive.

Sprijin pentru performanța internațională în robotică

În luna mai, Primăria Iași va sprijini și participarea echipei de robotică First Carol Generation la Asia Open Championship 2024 în Hong Kong, China. Cu un buget de 110.000 de lei, acest sprijin subliniază angajamentul municipiului pentru promovarea educației și a excelenței în domeniile STEM.

Festivalul „VenVen” – Celebrarea culturii latino în Iași

Festivalul „VenVen”, dedicat muzicii și dansurilor latino, revine pentru a doua ediție și promite să fie cel mai mare eveniment de acest gen din nord-estul României. Primăria Iași colaborează cu Asociația Dansatorilor Latină Iași pentru a asigura toate condițiile necesare unei sărbători pline de culoare și ritm.

 O lună plină de activități și investiții în comunitate

Prin aceste evenimente, Primăria Iași nu doar că investește în cultura, educația și sportul local, dar și crește calitatea vieții în oraș. Bugetul semnificativ alocat subliniază angajamentul autorităților locale de a oferi rezidenților oportunități diverse de a se bucura de timpul liber, de a învăța și de a celebra împreună realizările comunitare și internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *