INSPECȚIA JUDICIARĂ ÎN ACȚIUNE: VERIFICĂRI NATIONALE PE DOSARELE DE DROGURI

În urma unui tragic eveniment care a avut loc în Vama Veche, Inspectia Judiciară, sub conducerea judecătoarei Roxana Petcu, a anunțat că va efectua verificări amănunțite la nivel național pe dosarele legate de posesia de stupefiante și delictelor comise sub efectul acestora.

Evenimentul care a declanșat această acțiune a fost provocat de tânărul Matei Vlad Pascu, de 19 ani, care, sub efectul unui cocktail de cocaină, amfetamină și metamfetamină, a provocat un accident mortal în Vama Veche, soldat cu decesul a doi tineri.

Comunicatul oficial al Inspecției Judiciare menționează: „Conducerea Inspecției Judiciare a inițiat un control tematic la nivel național asupra cazurilor legate de posesia de substanțe ilegale și delictelor comise sub efectul acestora.”

În plus, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a oferit clarificări cu privire la motivele pentru care Pascu a evitat de două ori consecințele legale. În 2017, având mai puțin de 14 ani, nu a fost considerat responsabil penal. În 2022, deși era major, cantitatea mică de droguri găsită asupra sa și atitudinea sa sinceră au condus la decizia de a nu-l urmări penal.

DIICOT a oferit următoarele detalii: „În urma solicitărilor din partea mass-media, dorim să clarificăm situația juridică a lui Matei Pascu. În 2017, a fost găsit cu o cantitate mică de canabis, dar nu a fost urmărit penal datorită vârstei sale. În 2022, deși era major, cantitatea de droguri găsită asupra sa nu a justificat deschiderea unui dosar penal. Decizia a fost confirmată de Tribunalul București în 2023.”

De asemenea, s-a menționat că Pascu a fost evaluat de specialiști antidrog, dar nu s-a putut identifica sursa drogurilor pe care le-a procurat.

Această serie de evenimente subliniază importanța monitorizării și controlului strict al cazurilor legate de droguri, pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *