Incendiu la acoperişul unui supermarket din Iaşi – Aproximativ 1.500 de persoane evacuate

 Evacuare rapidă în urma izbucnirii incendiului

În după-amiaza zilei de miercuri, Centrul Comercial Felicia din Iaşi a fost scena unei intervenţii de urgenţă, după ce izolaţia de pe acoperişul clădirii a luat foc. Incidentul a condus la evacuarea a aproximativ 1.500 de persoane, evitându-se astfel orice potenţial pericol pentru clienţii şi personalul magazinului.

 Comunicatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Georgică Onofreiasa, a confirmat că nu au fost înregistrate persoane care să necesite asistenţă medicală şi că nu s-au înregistrat degajări mari de fum. De asemenea, incendiul a afectat doar un metru pătrat din izolaţia de pe acoperişul clădirii, ceea ce a facilitat intervenţia rapidă a pompierilor.

Alertă prin Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă 112

Incidentul a fost semnalat prin Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă 112, iar dispeceratul integrat 112 ISU – SMURD – SAJ Iaşi a mobilizat imediat echipaje pentru intervenţie. Două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă s-au deplasat rapid la locul incendiului. 

Intervenţia Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă

Până la sosirea echipajelor de pompieri, membrii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai firmei de pază au jucat un rol crucial în coordonarea evacuării persoanelor aflate în incinta magazinului. Aceştia au dispus măsuri de stingere iniţială, reuşind să limiteze extinderea focului şi să asigure siguranţa tuturor celor prezenţi.

 Cauza incendiului – Radiaţia solară

Conform declaraţiilor oficiale, cauza probabilă a producerii incendiului a fost radiaţia solară. Temperaturile ridicate şi radiaţiile solare intense au contribuit la aprinderea izolaţiei de pe acoperişul clădirii. Acest incident atrage atenţia asupra importanţei măsurilor de protecţie împotriva incendiilor în condiţii de caniculă.

 Reacţia autorităţilor şi a managementului centrului comercial

Reprezentanţii Centrului Comercial Felicia au colaborat îndeaproape cu autorităţile pentru a asigura o evacuare rapidă şi ordonată. „Siguranţa clienţilor noştri este prioritatea noastră numărul unu. Suntem recunoscători pentru intervenţia promptă a echipajelor de urgenţă şi pentru calmul şi cooperarea arătată de toţi cei evacuaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al centrului comercial.

Evaluarea şi remedierea pagubelor

După stingerea incendiului, specialiştii ISU au efectuat o evaluare detaliată a pagubelor. Deşi incendiul a afectat doar o suprafaţă mică din izolaţia acoperişului, măsurile de precauţie necesită o inspecţie amănunţită pentru a preveni eventuale probleme pe termen lung. Managementul centrului comercial a anunţat că va colabora cu autorităţile pentru a implementa măsuri suplimentare de siguranţă.

Mesajul pentru comunitate

Autorităţile au transmis un mesaj de calm către comunitatea locală, asigurându-i pe cetăţeni că situaţia este sub control şi că nu există motive de îngrijorare. „Acest incident ne reaminteşte de importanţa vigilenţei şi a pregătirii pentru situaţii de urgenţă. Mulţumim tuturor celor implicaţi pentru reacţia promptă şi eficientă”, a declarat Georgică Onofreiasa.

Incendiul izbucnit la acoperişul Centrului Comercial Felicia din Iaşi a fost gestionat eficient datorită intervenţiei rapide a echipajelor de urgenţă şi a măsurilor de precauţie adoptate de personalul centrului. Deşi cauza incendiului a fost radiaţia solară, măsurile prompte au asigurat siguranţa celor aproximativ 1.500 de persoane evacuate. Acest incident subliniază importanţa pregătirii şi a cooperării în situaţii de urgenţă, demonstrând încă o dată capacitatea autorităţilor de a gestiona astfel de evenimente cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *