Iașiul, gazda prestigioaselor campionate internaționale de tir sportiv

Competiția de elită marchează 20 de ani de performanță a Clubului Sportiv Omega Tehnoton

În perioada 17 – 19 noiembrie 2023, orașul Iași va deveni epicentrul tirului sportiv, găzduind Campionatele Internaționale de Tir Sportiv ale României, un eveniment major în calendarul competițional intern și internațional. Această competiție, organizată de clubul sportiv Omega Tehnoton Iași în parteneriat cu Federația Română de Tir Sportiv, promite să fie un spectacol sportiv de excepție, aducând împreună aproximativ 200 de sportivi și antrenori din Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova și România.

Evenimentul se va desfășura în Poligonul sportiv Omega Tehnoton din Iași, situat pe bulevardul Virgil Săhleanu, nr. 43, o locație care se mândrește cu una dintre cele mai moderne arene de tir sportiv din România. Acesta va fi un moment de sărbătoare nu doar pentru sportivii participanți, ci și pentru clubul gazdă, care aniversează 20 de ani de la înființare, două decenii de excelență în tirul sportiv.

Programul competiției este unul dens și bine structurat, împărțit pe trei zile, fiecare cu sesiuni de dimineață și după-amiază, urmate de finale și festivități de premiere. În prima zi, vineri, 17 noiembrie, competiția va începe cu probele de pistol aer comprimat pentru bărbați și femei, urmate de finalele pentru seniori și juniori. Sâmbătă, 18 noiembrie, va fi dedicată probelor de pușcă aer comprimat, iar duminică, 19 noiembrie, va avea loc a doua rundă a competițiilor de pistol și pușcă aer comprimat, încheindu-se cu festivitățile de premiere.

Un moment deosebit al acestui eveniment va fi participarea lui Alin Moldoveanu, câștigătorul medaliei de aur în proba de pușcă aer comprimat 10 m la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, care va fi prezent în calitate de invitat special. Prezența sa adaugă un plus de prestigiu competiției și servește drept inspirație pentru tinerii sportivi.

Senatorul Maricel Popa, președinte al CS Omega Tehnoton Iași, a subliniat importanța acestui eveniment, rememorând istoria clubului și succesul remarcabil obținut la Jocurile Olimpice din 2012. El a mulțumit tuturor celor implicați în acest parcurs, punând un accent deosebit pe colaborarea cu Sorin Babii, un sportiv și antrenor de excepție, care a contribuit semnificativ la succesul tirului sportiv românesc.

Competiția de la Iași nu este doar un eveniment sportiv, ci și o celebrare a excelenței, a determinării și a muncii asidue. Este o ocazie pentru sportivii tineri de a-și demonstra talentul și de a învăța de la cei mai buni din domeniu. De asemenea, reprezintă o platformă pentru schimburi culturale și sportive între țările participante, consolidând legăturile dintre acestea prin intermediul sportului.

Pe lângă competiția propriu-zisă, evenimentul va include și diverse activități conexe, cum ar fi seminarii de specialitate, întâlniri cu sportivi de renume și sesiuni de autografe. Acestea vor oferi publicului oportunitatea de a interacționa direct cu sportivii și de a afla mai multe despre lumea fascinantă a tirului sportiv.

În concluzie, Campionatele Internaționale de Tir Sportiv de la Iași reprezintă nu doar un eveniment sportiv de înalt nivel, ci și o celebrare a spiritului sportiv și a excelenței în tir. Cu o participare internațională impresionantă, facilități de top și un program bine structurat, competiția promite să fie un punct de referință în sportul românesc și internațional. Este o ocazie unică pentru Iași de a se afirma ca un centru important în lumea tirului sportiv și de a arăta ospitalitatea și pasiunea pentru sport a locuitorilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *